Menu 

Često pranje kose može da izazove razna oštećenja, zbog hemikalija prisutnih u šamponima. Ukoliko perete kosu svaki ili svaki drugi dan, napravite svoje organske šampone. Pogledajte kako.

Neke jednostavne mešavine sastojaka, koje imate u svom domu mogu poslužiti kao odlični šamponi. Fenomenalno neguju kosu, a uz to ne sadrže nikakve toksične supstance.

Za beživotnu i masnu kosu

Ovo je najstariji recept za šampon poznat širom sveta, od njega je kosa zdravija i sjajnija. Naravno, osnova su jaja. Izmutite dva žumanca i pomešajte sa 30 ml vode. Dodajte smesi 3 kašike mlevene kafe, koja će ublažiti izražen miris jaja. Umasirajte smesu na kosu i ostavite da deluje 30 minuta. Operite mlakom vodom. (Kliknite i pročitajte kako da napravite masku za kosu sa jogurtom)

Suva kosa bez volumena

Ne biste verovali, ali rum je u ovom slučaju odličan izbor. Redovno korištenje ruma kao šampona čisti kosu, čini je zdravom i sjajnom. Izmutite jedno jaje i pomešajte ga sa 100 ml ruma. Sameljite 3 kašike lanenog semena i dodajte ga smesi sa rumom (a možete upotrebiti i laneno ulje umesto semena). Dobro utrljajte smesu na teme i u kosu i ostavite da deluje sat vremena. Operite mlakom vodom.

Za brži rast kose

Sakupite 8 do 10 velikih cvetova hibiskusa i skuvajte ih u 50 ml destilovane vode. Kada se mešavina ohladi, procedite je i dodajte 2 kašike kane da bi ste napravili pastu. Nanesite je na teme i kosu, ostavite da se osuši i onda operite. Hibiskus ima svojstva koja stimulišu rast, a kana je dobra za čišćenje i oživljavanje kose.

(Kako da poboljšate rast i sprečite opadanje kose pročitajte više OVDE)

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Koliko puta vam se desilo da nakon odležane prehlade još danima posle vučete dosadni suvi kašalj koji vam jednostavno ne da mira? Donosimo vam veoma korisne savete kako da ublažite i da se...