Menu 

Često pranje kose može da izazove razna oštećenja, zbog hemikalija prisutnih u šamponima. Ukoliko perete kosu svaki ili svaki drugi dan, napravite svoje organske šampone. Pogledajte kako.

Neke jednostavne mešavine sastojaka, koje imate u svom domu mogu poslužiti kao odlični šamponi. Fenomenalno neguju kosu, a uz to ne sadrže nikakve toksične supstance.

Za beživotnu i masnu kosu

Ovo je najstariji recept za šampon poznat širom sveta, od njega je kosa zdravija i sjajnija. Naravno, osnova su jaja. Izmutite dva žumanca i pomešajte sa 30 ml vode. Dodajte smesi 3 kašike mlevene kafe, koja će ublažiti izražen miris jaja. Umasirajte smesu na kosu i ostavite da deluje 30 minuta. Operite mlakom vodom. (Kliknite i pročitajte kako da napravite masku za kosu sa jogurtom)

Suva kosa bez volumena

Ne biste verovali, ali rum je u ovom slučaju odličan izbor. Redovno korištenje ruma kao šampona čisti kosu, čini je zdravom i sjajnom. Izmutite jedno jaje i pomešajte ga sa 100 ml ruma. Sameljite 3 kašike lanenog semena i dodajte ga smesi sa rumom (a možete upotrebiti i laneno ulje umesto semena). Dobro utrljajte smesu na teme i u kosu i ostavite da deluje sat vremena. Operite mlakom vodom.

Za brži rast kose

Sakupite 8 do 10 velikih cvetova hibiskusa i skuvajte ih u 50 ml destilovane vode. Kada se mešavina ohladi, procedite je i dodajte 2 kašike kane da bi ste napravili pastu. Nanesite je na teme i kosu, ostavite da se osuši i onda operite. Hibiskus ima svojstva koja stimulišu rast, a kana je dobra za čišćenje i oživljavanje kose.

(Kako da poboljšate rast i sprečite opadanje kose pročitajte više OVDE)

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Razna trovanja hranom su tokom toplijih meseci prilično česta pojava, a jedan od najčešćih uzroka trovanja su sigurno bakterije, na prvom mestu salmonela i listerija. Danas pričamo o ovoj drugoj, nešto manje poznatoj,...