Menu 

Kada se kaže detoks dijeta većina sigurno pomisli na puko izgladnjivanje što nikada nije dobra opcija. Mi vam danas predstavljamo detoks dijete za koje se zaista isplati potruditi jer će vam doneti neverovatno dobre rezultate.

Ako želite da se podvrgnete jednom ovakvom tretmanu i krenete u istraživanje sigurno ćete naići na mnoštvo programa koje retko ko može izdržati. Ne možete nedelju dana živeti na limunadi od javorovog sirupa i kajenske paprike? Nećete ni morati jer sve dijete nisu toliko restriktivne. Bez problema možete naći neki program koji će u potpunosti odgovarati vašem životnom stilu, a mi naravno imamo nekoliko predloga koje svakako treba da uzmete u razmatranje.

Detoks dijeta pomoću sirove hrane. Kao što joj samo ime kaže ova dijeta podrazumeva konzumiranje isključivo sirovih namirnica. Kuvanje nije dozvoljeno što je u stvari veoma dobro jer kuvanjem u principu neutrališemo sve nutrijente iz povrća i voća.

9347543382_c593ed1681_z

Čišćenje organizma sokovima i smoothijima.  Ovakva vrsta detoks tretmana ne bi trebalo da traje duže od tri dana, sigurno neće biti jednostavno, ali svakako se isplati. Samo neke od beneficija koje ćete dobiti jesu: pročišćenje svih organa, čišćenje jetre i odmaranje organa. Većina ovakvih tretmana nema nikakvih ograničenja kad su u pitanju količine sokova koje možete popiti tokom dana.

Detoks dijeta supama. Ovde ne mislimo na bistre supe od kostiju u kojima nema ništa osim vode, već mislimo na bogate supe prepune proteinima, vlaknima i povrćem. Supe ne samo da će vam obezbediti sve neophodne nutrijente već će vam ubrzati matebolizam čak i ako se dijete budete pridržavali nekoliko dana.

Eliminacijska detoks dijeta. Umesto da se u potpunosti izglednjujete možete se fokusirati na namirnice koje želite eliminisati iz ishrane. Jednostavno se neko vreme odreknite šećera, mesa, mlečnih proizvoda ili alkohola samo da odmorite organizam od štetnog uticaja ovih namirnica. U isto vreme povećajte unos zelenog lisnatog povrća i ostalih zdravih namirnica.

5192670052_9a4db65b62_z

Čisto jedenje. Ovaj detoks program osmislila je Tosca Reno, fitnes instruktor i nutricionista koja veruje da se konzumacijom čiste, neprerađene hrane može zaista očistiti ceo organizam. Ovaj program je sličan eliminacijskoj dijeti, ali je mrvicu restriktivniji jer u potpunosti treba da se oprostite sa svim lošim, prerađenim namirnicama poput šećera, alkohola, sokova, namirnica koje sadrže kofein… Dovoljno je da se ovoj dijeti podvrgnete jednom godišnje i to jednu edelju. Pazite samo da jedete nešto lakše žitarice poput kinoe, većinu obroka čini povrće i pazite na unos šećera.

Koju biste od ovih dijeta najradije isprobali?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar