Menu 

U proleće i leti, naravno, konzumiramo mnogo vode. Ali, pored klasične limunde na sto iznesite nove voćne kombinacije. Voda sa voćem je idealna. Nećete pogrešiti.

Voda sa prirodnim ukusima voća i lekovitog bilja je savršeno i zdravo osveženje. Napravite je u većim količinama i držite u frižideru da uvek bude hladna.

voda saPina colada

Dobro, možda nije prava pina colada, ali možete zamisliti da jeste, bar zbog kokosa. Uzmite nekoliko kriški ananansa, isecite ih i stavite u staklenku. Zgnječite ih viljuškom, prelijte sa nekoliko kašika kokosovog mleka i uspite vodu. Ostavite smesu da odstoji nekoliko sati u frižideru pre služenja. (Voće možete ukloniti ceđenjem ili ostaviti ukoliko vam je tako lepše).

Jagode i kivi

U veću teglu ili staklenku stavite 6 jagoda i 4 kriške kivija. Izgnječite ih i uspite vodu. Dobro promućkajte i ostavite da se hladi.

Maline i limeta

Ko ne voli ukusne maline? U kombinaciji sa limetom daju ekstra osvežavajuć napitak. Punu šaku malina zgnječite i stavite u staklenku. Uspite vodu i dodajte limetu neseckanu na kriške ili kolutiće. Svaki komadić limete malo stisnite da bi pustili sok. Poklopite, promešajte i rashladite.

voda saKrastavac i dinja

Mekaniju i slađu dinju naseckajte na kockice. (Napunite sa njom gotovo pola staklenke). Malo ih izgnječite, pa dodajte krastavce u kolutićima (njih ne treba gnječiti, oni sami otpuštaju svoj ukus). Naravno, dodajte vodu, promešajte i stavite u frižider pre služenja.

Limun i menta

Ova kombinacija daje vrlo osvežavajući i energičan ukus. Ubacite nekoliko listića sveže mente u staklenku i malo ih nagnječite da otpuste sok, ali ih nemojte potrgati. Rasecite dva limuna na polovine, iscedite deo soka iz njih i ubacite ih u teglu. Uspite vodu. Ukoliko je voda rashlađena ili ste ubacili malo leda možete napitak odmah piti, jer menti i limunu treba tek minut dva da otpuste svoje sokove.

Naravno, ovo je samo deo kombinacija. Mi vam savetujemo da eksperimentišete i da se osvežavate na zdrav način. (OVDE pročitajte kako da napravite Sassy napitak za mršavljenje)

I, da li vam se dopada? Koji je vaš omiljeni ukus? Koji biste vi probali?

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
  1. Biljana Abram

    i deca vole tako piti

  2. Snežana Matić Oluić

    Hvala na ideji ! :) ! Evo još nekih…http://www.zakuvavanje.org/index.php/dekoracija-hranom

  3. Katarina Rimac

    Natalija Tomašević Iva Milas

Napišite komentar