Menu 

Sami možete tako jednostavno napraviti stazicu u vašem vrtu i to onu sa kamenjem koje svijetli u mraku. Pročitajte kako.

Možete napraviti okrugle betonske blokove, u obliku kvadratića ili nepravilne. Rasporedite ih po vrtu neka vode do najljepših mjesta, do vrtne garniture, do vaših ruža. Ovi blokovi su korisni kada kiša orosi vrt, a nema potrebe da izlijevate velike betonske staze.

kamenje koje svijetli u mraku

http://www.birdsandblooms.com/Backyard-Projects/Small-Garden-Projects/DIY-Stepping-Stones

Vaše betonske stazice možete prefarbati i fluorescentnom bojom i divno će svijetliti u mraku.

Izrada

Biće vam potrebno: ravna lopata, tačke, motika, pijesak, cement, voda, mistrija, mala četka za farbu, fluorescentna boja i farba na bazi ulja.

Iskopajte rupe gdje će vam biti betonska staza. Za svaku betonsku ploču iskopajte uz pomoć ravne lopate rupu u obliku u kakvom želite da bude ploča i ne preduboku.

Izmešajte motikom u tačkama 3 lopate pijeska i 1 lopatu cementa sa vodom (pazite da smjesa ne bude prerijetka). Ovo vam je dovoljno za jednu betonsku ploču dubine oko 5 cm i približnih dimenzija 40×40.

Napunite rupu smjesom, poravnajte mistrijom i ostavite da se suši. (Možete ploče izliti i u kalupima, pa posle ih postaviti na mesta gdje ste planirali stazu).

Malo nakvasite površinu i, ukoliko želite, iscrtajte neke oblike ili preslikajte list na beton. Ploču pokrijete vlažnom jutenom krpom i ostavite bar 7 dana (najbolje dve sedmice). Poželjno je da krpu redovno kvasite svaki dan da bi se beton pravilno očvrsnuo.

kamenje koje svijetli u mraku

http://www.birdsandblooms.com/Backyard-Projects/Small-Garden-Projects/DIY-Stepping-Stones

Kada ste dobili čvrstu betonsku ploču, izmešajte flourescentnu boju sa bojom na bazi ulja (slijedeći uputstva), pa četkicom iscrtajte krugove, leptira, žabice, … Možete se poslužiti i kalupima da iscrtate pravilne oblike. (Preporučuje se da više puta pređete bojom da bi jače svijetlila u mraku).

Sada sačekajte noć i divite se svom malom umetničkom djelu. Možete čak prefarbati kamenčiće ovom bojom i posuti ih duž staza.

Pročitajte i tekst Unesite više svjetla i romantike u vaš vrt i Planirate urediti dvorište? Pogledajte novitete za 2013.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar