Menu 

Lekar koji vam vodi trudnoću je veoma važna figura tokom celog tog procesa. S njim treba da se osećate ugodno, da imate poverenja i da se ne ustručavate da postavljate čak i ona najnebuloznija pitanja. Ako imate problema sa vašim ginekologom – pronađite drugog.

Prelazak kod drugog ginekologa tokom trudnoće nije ni malo jednostavna odluka, ali je odluka koju definitivno treba da donesete ukoliko imate bilo kakve nedoumice kad je u pitanju njegova stručnost ili se jednostavno ne osećate ugodno.

Nemojte da se ustručavati i plašiti da zamenite lekara tokom trudnoće, čak i ako je najbolji u struci možda jednostavno nije za vas. Možda vam se energjije ne poklapaju ili ima pristuup koji se vama ne sviđa. Tokom trudnoće treba da budete mirne, spokojne, da znate da imate lakara kome se uvek možete obratiti i koji vam na vaša pitanja neće odgovarati kratko i jezikom koji većina ne razume.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-pregnant-woman-getting-check-up-doctor-image5943708

Ako vam je prvu trudnoću vodio neko sa kim apsolutno niste zadovoljni, ne dozvolite da vam se to desi i u drugoj trudnoći, već potražite drugog lekara i sa njim podelite sve svoje nedoumice i iskustva koja ste imali sa prvom bebom i porođajem. udanašnje vreme žene imaju više izbora kad je u pitanju sam porod. s alekarom bi trebalo da možeterazgovarati o opcijama koje imate. Da vas upozna sa svim rizicima epiduralne ili carskog reza ako na taj način želite da se porodite.

Imajte na umu da lekari starije generacije možda neće imati razumevanja za ovakve razgovore i prohteve, ali vi istrajte u svojim željama.

Možda zvuči pomalo grubo, ali održavanje trudnoće je lekarima posao i oni vama na neki način pružaju uslugu koju vi plaćate i zato se ne ustručavajte da izrazite svoje nezadovoljstvo. Jednostavno kažite ginekologu da želite potražiti drugo mišljenje jer vas njegovi odgovori jednostavno zadovoljili, umirili niti vam dali potrebne informacije.

Nemojte se plašiti da otkžete sve zakazane preglede i zaista kažete šta vam je zasmetalo, to je vaš poseban period u životu i imate sva prava da s okružite ljudima sa kojima se osećate ugodno, koji vas opuštaju i ulivaju poverenje čak i kad su u pitanju medicinski radnici.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar