Menu 

Ako vam se uveliko bliži dan porođaja, a u blizini nemate nikoga ko bi vam nakon rođenja bebe mogao pomoći oko kuvanja i spremanja, najbolje bi bilo da unapred nakuvate jela koja ćete zamrznuti. Mi vam donosimo nekoliko veoma korisnih saveta kad je u pitanju kuvanje unapred.

Pozitivna strana ovakvog kuvanja je što možete naspremati hrane za gotovo dva meseca, taman koliko vam je potrebno da stanete na noge i u potpunosti se oporavite od poroda. Za početak, najvažnije je da napravite detaljan plan. Pronađeti recepte za jela koja se mogu zamrzavati, napravite tačan spisak namirnica i krenite s kuvanjem malo, po malo. Dovoljno je da sa kuvanjem krenete mesec dana pre poroda ili nešto više. Svaki ručak koji napravite računajte da vam bude za dva dana.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kuvajte uglavnom čorbasta jela, musake, složence i dinstana mesa koja su sjajna kad se podgreju. Kad su u pitanju prilozi, njih nemojte zamrzavati jer ćete sigurno imati malo vremena da napravite pire krompir, svežu salatu ili bareno povrće.

Nemojte pripremati previše komplikovana jela, najbolja su ona koja se pripremaju u istoj posudi i jednostavna su za posluživanje. Lazanje, složenci, musake su kao stvorene za zamrzavanje, a biće jednoko ukusne nakon podgrevanja. Najbolje bi bilo da ih zamrzavate u jednokratnim aluminijumskim posudama što će vam uštedeti vreme za pospremanje nakon ručka. Aku u zamrzivaču nemate previše mesta hranu pakujte u kesice za zamrzivač.

I na samom kraju želimo vam reći da se ne osećate krivima što ne kuvate onoliko često koliko ste to činili ranije. Posvetite se bebi, jer svakako kad bebica počne jesti krutu hranu moraćete kuvati sveži obrok svaki dan.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Neka od jela koje možete zamrznuti

Kao što smo već naveli neka se u zamrzivaču obavezno nađu, lazanje, musaka i razni složenci sa rižom i povrćem. Pored toga možete napraviti pljeskavice od riže i ribe, čorbice od kupusa, kelja, spanaća i piletine, čili sa mlevenim mesom, bolonjez umak, nadev za tortilje od piletine, složenac od kobasice i karfiola…

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar