Menu 

Sigurno ste puno puta čuli da ukoliko renesete trudnoću preko termibna, porod možete izazvati određenim namirnicama. Važno je napomenuti da nauka nije potvrdila uticaj ovih namirnica kad je u pitanju izazivanje porođaja, ali da se u njihovo delovanje veruje vekovima, u raznim zemljama sveta.

Ukoliko ste uveliko prešišali porođaj i nestrpljivi ste da upoznate svoju bebu, onda probajte pojesti neke od ovih namirnica jer u tom periodu svakako ne mogu naškoditi ni vama ni bebi.

4777150087_c9c21a6e79_z

Začinjena hrana. Pre nekoliko godina grupa naučnika je proučavalu uticaj ljute hrane na trudnoću i svoja zapažanja su objavili u magazinu Birth. Neki veruju da ljuta hrana stimuliše mišiće stomaka i na taj način izaziva kontrakcije, ali i dalje ne postoji jasan naučni dokaz. Ov agrupa naučnika u svojoj studiji je objavila da je svega 10 ,9 odsto praćenih trudnica primetilo promene.

Ananas. Ova tropska voća sadrži enzim koji se zove bromelain, a koji poaže kod omekšavanja grlića materice i stimuliše mišiće koji izazivaju porođaj. Toplina koja se koristi za vreme konzervisanja ananasa, uništava obvaj enzim tako da ovo vredi samo za svežu voćku.

Patlidžan. Potoji glasina koja kaže da bogata musaka od patlidžana i parmezana može izazvati porođaj, a neki pak tvrde da je to zbog origana i bosiljka koji se obično stavljaju u ovakva jela. Lekari pak kažu da bez brige možete uživati u ovom jelu jer ne postoje dokazi koji potvrđuju ovo verovanje.

Crni sladić. Koren sladića sadrži komponentu koja se zove glicirizin za koju je dokazano da povećava lučenje hormona koji učetsvuje u samom porođaju. Naučnici su dokazali da postoji povećana stopa prevremenih porođaja kod žena koje su jele crni sladić tokom trudnoće. Iapk na ovom polju treba obaviti još detaljnijih istraživanja pomoću kojih bi se utvrdilo tačno delovanje.

21825827066_881be39944_z

Balzamični ocat. Pored toga što je veoma ukusan začin za salatu, neki ljudi veruju da može izazvati i porođaj. Potoje čak restorani koji na jelovniku imaju „majčinsku salatu“ za koju veruju da može pomoći kod izazivanja porod.

Čaj od listova maline. Čaj od listova maline se koristi u medicinske svrhe posebno za toniranje materice kao i kod trudnoća koje su prešle preko termina.

Ricinusovo ulje. Iako ne spada pod hrani nismo ga mogli izostaviti sa ove liste jer ga žene vekoima koriste da bi izazvale porođaj. Baš kao i kod ostalih namirnica nauka nije potvrdila delovanje ove namirnice, a istraživanje koje je sprovedeno pre par godina je otkrilo da ricinusovo ulje može izazvati jedino mučnine i proliv, ali da nem auticaj na kontrakcije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar