Menu 

Čak i ako imate najbolje namjere da se držite svog plana vježbanja i ishrane, izazovi su sa svih strana i vaša motivacija, za čas, “odleti kroz prozor”. Saznajte kako da budete vjerni svom cilju.

Iako će vam ovi prijedlozi izgledati kao beznačajni i tako mali, vjerujte nisu i shvatićete koliko oni mogu biti dobri drugovi, koji će vas podići kada padnete.

motivacija3Napravite sami kolaž fotografija zdravlja, poruka podrške, zanimljivih motivacionih slika i riječi da biste, na neki način, utvrdili, vizualizovali svoj put. Izrežite iz magazina sve što vas može inspirisati na vježbe, aktivnost, zdravu hranu. Postavite tu vašu motivacionu ploču negdje na vidljivo mjesto.

Poruke na ogledalu se možda čine besmislene, ali ukoliko iz svakog ugla nešto “viče”: ti to možes, odlično ti ide, diži se i trči, to će početi da djeluje na vas. Poput reklama. Zato na ogledalu, pred kojim se sređujete svaki dan pred izlazak iz kuće, postavite vama omiljene citate, riječi ljudi koji vas inspirišu, neke poruke ispisane ružem za usne. To će vam pomoći da dan započnete sa pozitivnim mislima.

Neka vaš DVD sa omiljenm kućnim vježbama bude odmah na vidljivom mjestu pored televizora. Stalno će vas podsjećati na to šta trebate, a šta ne smijete. Izgledaće vam, kao da viče: “ostavi taj čips”, “kako to ležiš”, “šta će ti taj sladoled”. Iako može biti malo opterećujuće, taj DVD vas može spasiti i natjerati na pokret.

(Provjerite da li ste izabrali pravi režim vježbanja. A možda da probate nešto novo?)

Imate li vi neke svoje trikove? Kako sami sebe prevarite i natjerate na vježbe?

 

motivacija7

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar