Menu 

Lubenica pored toga što je omiljeno sredstvo za rashlađivanje leti, čini čuda za vašu kožu. LifePress magazin vam donosi savete kako da stavite lubenicu u službu lepote.

Obzirom da se lubenica sastoji od 93 odsto vode gotovo da nema namirnice u prirodi koja nam može hidratizirati kožu kao ona, a pored vode tu su i vitamini A, B6 i C koji će vašu kožu revitalizirati i zaštititi je od sunca.

Iskoristite još ovo malo sunčanih, letnjih dana i stavite lubenicu u službu lepote.

Za suvu kožu

Pomešajte kašiku soka od lubenice sa kašikom organskog meda. Med će na prirodan način dovest vlagu u sve slojeve vaše kože i pomoći lubenici da duplo bolje obavi svoj posao. Ovu masku nanesite na lice i ostavite da deluje 15-20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Za masnu kožu

Jednu kašiku soka od lubenice pomešajte sa kašikom grčkog jogurta. Enzimi i mlečna kiselina kožu će očistiti, dok će je lubenica hidratitzirati. Nanesite masku na lice i vrat i ostavite da deluje 10 minuta pre nego se umijete.

Za kožu oštećenu od sunca

Jednostavno, namočite kuglice vate u sok od lubenice i tretirajte područja koje je sunce malo više zahvatilo. Ostavite da sok stoji na koži 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Za zrelu kožu

Pomešajte kašiku soka od lubenice sa kašikom pirea od avokada. Avokado je bogat omega 3 masnim kiselinama koje pomažu rvitalizaciju kože kao i vitamini C i E, koji deluju kao snažni antioksidanti u usporavanju procesa starenja kože. Nanesite masku na lice i ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

Za akne i upaljenu kožu

Jednu kašiku soka lubenice pomešajte sa kašikom izgnječene banane. Poznato je da banana sadrži vitamine B2, B6 i B12 koji sprečavaju upalna stanja u isto vreme čineći kožu mekom, dok lubenica kožu hidratizira i neutrališe ulja. Masku na licu držite 10-15 minuta pa isperite.

Iako vam je možda već dosadila u ishrani, iskoristite lubenicu da vam koža izgleda zdravo i lepo.

Piši!
Širi dalje!

4 komentara
 1. Senada Mujagic Salkic

  prava lubenica

 2. Saška Jaćović

  obozavam lubenice…

 3. Gordana Jakovljevic

  Jos malo pa nestalo

 4. Nada Škorić-Plos

  ala volim lubenice najbolje su…

Napišite komentar