Menu 

U poslednje vreme sve su popularniji pokloni za novorođenčad koji uključuju pelene i sitnice za bebe složene u interesantne oblike. Mi vam danas otkrivamo kako da napravite tricikl od pelena.

Vreme kada su se novorođenim bebama poklanjale samo parice je daleko iza nas. Postali smo puno kreativniji tako da sada imamo torte i razne oblike napravljene od pelena i flašica. O tome smo pisali i u tekstu „Napravite fenomenalnu tortu od pelena“.

Danas vam donosimo tutorijal pomoću kojeg ćete naučiti kako da napravite tricikl od pelena – poklon kao stvoren za male dečake. Ideju smo pronašli na Maidenshade blogu.

Potrebno vam je:

 • Pelene, najmanji broj
 • Ukrasna traka
 • Tanki konopac ili vuna
 • Siperak 2 kom
 • Flašica
 • Čarapice
 • 2 tanke dekice

tricikl1

Za početak napravite tri točka za tricikl i to tako da uzmete otprilike 20 pelena i stavite ih u duboki okrugli kalup za torte i rasporedite pelene tako da naprave točkove.

tricikl2

Dok su pelene još u kalupu pričvrstite ih gumicom za tegle pa izvadite vaš točak. Popravite pelene, rasporedite gde treba (pazite da u centru pelena ostane rupa, kao i kod pravog točka) pa tamo gde je stajala gumica, oko pelena zavežite široku ukrasnu traku.

tricikl3

Postupak ponovite tri puta.

Nakon toga uzmite tanku dekicu, presvijte je po pola pa preko cele dužine razvucite konopac tako da viri sa strana i zajedno sa konopcem urolajte dekicu.

Točkove rasporedite tako da dva točka budu nazad, a da prednji viri napred, s tim da ga zadnja dve točka dodiruju (kao na slici).

tricikl4

Nakon toga, urolanu dekicu provucite kroz rupe na zadnja dva točka i  krajeve konopca provucite kroz prvi točak i zavežite na vrhu prednjeg točka, dobro pričvrstite.

tricikl5

Drugu dekicu, takođe urolajte i provucite kroz rupu na prednjem kotaču, dva siperka i flašicu stavite na prednji točak pa krajeve druge dekice stavite preko flašice i siperka i zavežite tik uz flašicu sa gumicom ili konopcem i krajeve raširite sa obe strane tako da predstavljaju ručke tricikla i na svaku ručku stavite po jednu čarapicu.

tricikl6

tricikl7

Na samom kraju oko gumice kojom ste pričvrstili ručke zavežite ukrasnu traku u dekorativnu mašnu.

tricikl8

Kako vam se sviđa ova divna ideja, biste li nosili ovaj tricikl kao poklon?

Piši!
Širi dalje!
12 komentara
 1. Vesna

  Jako zanimljiva ideja. Mi uskoro očekujemo prinovu u familiji pa će moći da bude idealan poklon. :)

 2. Mevlida Kebic Mujcin

  Ajna Saucedo

 3. Mira Gavrilovic

  Dalibore, pokaži ovo Jani i Urošu……slatko je!!!!!

 4. Olga Biorac

  prelepo

 5. Olga Biorac

  ra

 6. Negica Klauss

  Genijalno

 7. Filimena Vlatko Naumceski

  mnogu ubavo izgleda

 8. Ivana Janković

  ne, korisniji bi roditeljima bio paket pelena, nego ove koje mogu samo da bace…

 9. Ubovica Brdo

  :)

 10. Boška Jovanović

  bi jako ljepo samo ja sad cekam unucicu

 11. Zorica Živković Vukotić

  gde može da se kupi i pošto je?

 12. Radomir Jevtic

  e dobra ti ova limuzina,vozi to kad ne umes Alfu

Napišite komentar