Menu 

Od Drugog svjetskog rata do danas samoljepljiva traka je spašavala šatore, sastavljala polomljeno, “hvatala” bube, “vidala” rane. Danas se domaćinstvo ne može zamisliti bez ovog majstora za sve.

Ljudi su postajali sve maštovitiji, pa su je počeli koristiti u najneobičnijim situacijama, pa su osnovali čak i klubove poštovalaca samoljepljive trake. Nije ni čudno što se već odomaćio izraz: “ako ne znaš kako nešto da popraviš, probaj sa samoljepljivom trakom”.

Uže

Treba vam improvizovano uže? U kampu ste i nemate na čemu sušiti odjeću? A da probate samoljepljivu traku? Uvrnite dug komad trake i zavežite ga između dva drveta. Vaše novo uže možete koristiti i za preskakanje, povezivanje, vuču… Pa, vjerujemo da ćete biti maštoviti.

traka5Zavoj

Nisu nam zavoji uvijek pri ruci, ali zato gotovo uvijek imamo samoljepljivu traku. Ako ste se posjekli, kao prva pomoć, može vam poslužiti papirnata maramica i komadić samoljepljive trake. Ne izgleda baš lijepo, ali može pomoći.

Protiv prljavštine

Dlake i mrvice sa odjeće uklonite sa komadima samoljepljive trake. Ponekad se čini i efikasnije od valjka za čišćenje odjeće. Na isti način uklonite dlake kućnih ljubimaca sa namještaja.

traka4Omoti za knjige

Majstor za sve može zaštititi i vaše omiljeno štivo. Omotajte i ukrasite korice knjiga različitim samoljepljivim trakama. Srećom, danas ih ima u raznim bojama i sa divnim uzorcima. Prvo korice umotajte u stare novine i onda sa nekoliko slojeva samoljepljive trake.

Muholovac

Izrežite nekoliko dugih komada samoljepljivih traka i objesite na mjesto gdje muhe i mušice najčešće prolijeću. Za kratko vrijeme mnoge će postati žrtve vaše majstorske, a jednostavne zamke.

Koje su vaše majstorije sa samoljepljivom trakom? Da li imate neke svoje trikove?

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar