Menu 

Šmirgl papir nam obično služi da zaglađujemo i oblikujemo drvo. Međutim, nemojte stajati samo na tom. Možete iskoristiti ovaj oštri papir na još mnogo načina.

Oštrenje

Ne čudite se. Uz pomoć šmirgl papira možete naoštriti tupe igle, makaze, pa i noževe. Igle za šivenje probijajte nekoliko puta kroz šmirgl papir. Poslije će vam šivenje biti mnogo lakše. Makaze oštrite tako što izrezujete komade šmirgl papira sa njima. Slično možete pokušati i sa noževima. Obložite komad drveta šmirgl papirom, pa preko njega prevlačite vrh noža (sa obe strane).

“Grudvice” na džemperu

Na svakom džemperu se vremenom stvore grudvice. Da biste ih uklonili lagano prislonite komad šmirgl papira na džemper i povucite lagano u jednom smjeru.

Teglice i poklopci

otvaranje tegleAko imate poklopac koji je zapekao i teško ga je skinuti sa teglice poslužite se šmirgl papirom. Prebacite komad ovog papira preko poklopca, kao da je krpa i onda ponovo pokušajte da odvrnete poklopac.

Čišćenje materijala od meke uštavljene kože

Ako se na cipelama ili odjeći od meke uštavljene kože pojavila mrlja od tinte ili bilo kakva prljavština, prije nego je odnesete na hemijsko čišćenje pređite lagano preko mrlje šmirgl papirom.

Podovi

Obložite rubove stepenica ili neke druge klizave dijelove u kući šmirgl papirom (Zalijepite trakice šmirgl papira na određena mjesta). Takođe, možete preći par puta preko klizavih đonova na cipelama da biste ih učinili grubljima i manje klizavim.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar