Menu 

Fitnes u vodi je više nego efektan i nadasve zabavan način da oblikujete svoje telo, steknete kondiciju i zablistate ovog leta u kupaćem kostimu.

Danas postoje razni oblici vežbi koje se obavljaju u vodi tako imamo jogu u vodi, trčanje kao i aerobik. Evo zašto bi trebalo da razmotrite ovakav način vežbanja i kako da odaberete onaj pravi za vas.

Pronađite pravi kurs za sebe.Raspitajte se da li se u vašem gradu mogu pronaći grupni časovi vežbanja u vodi, a s obzirom da je to postao poprilično uobičajen način vežbanja ne bi trebalo da imate problema. Pre nekoliko godina časovi aerobika u vodi su se svodili samo na standardne aerobne vežbe, a danas su oni poprilično unapređeni pa možete raditi jogu ili pak tai chi u vodi.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-water-exercising-aqua-dumbbell-image17526640

Isto tako postoje tri različite vrste vežbanja u vodi, ono koje se obavlja kad vam je nivo vode do grudi, kad su vam u vodi samo stopala i potkolenice i kad je nivo vode veći od vaše visine, a u ovom poslednjem slučaju koriste se pomagala za plutanje. Svakim nivoom vode se u stvari povećava i nivo vaše udobnosti u vodi.

Proverite kvalifikacije instruktora. Tražite časove koje vode kvalifikovani instruktori koji znaju šta rade i koji će iz vas znati izvući maksimum. Sa stručnim instruktorom možete očekivati energično vežbanje, dobru muziku i zabavnu koreografiju.

Kako fitnes u vodi sagoreva kalorije. Ako ga poredimo sa običnim plivanjem fitnes u vodi je umnogome bolja vežba kako za oblikovanje tela tako i za sagorevanje kalorija. Možda nećete sagoreti isti broj kalorija kao da trčite, ali on svakako nije beznačajan. Sagoreće približan broj kalorija kao i za vreme brzog hodanja ili na časovima aerobika nižeg intenziteta. Ako su vam po završetku časa potrebne dodatne kardio vežbe možete trčati u bazenu, gde je voda najplića.

Dobrobiti vežbanja u vodi. Većina vežbi se bez problema može obavljati u vodi i većinu ćete lakše obavljati u vodi jer su tokom trčanja ili hodanja u vodi kolena i kukovi pod manjim naporom, ali ako želite ojačati kosti onda ovo nije najbolji izbor za vas.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-girl-aqua-fitness-aerobic-image11298353

Vežbanje u vodi se posebno preporučuje onima koji se oporavljaju od neke povrede, kao što je ugnuće jer u većini slučajeva možete vežbati bez bojazni da ćete povrediti bolni deo tela.

I na kraju, za vas imamo kratak savet. Pre nego započnete sa vežbanjem u vodi obavezno posetite toalet jer vežbanje povećava funkciju bubrega koji ispuštaju i do sedam puta više urina dok smo u vodi. Isto tako bez obzira što ste u vodi tokom vežbanja pijte dosta tečnosti i ostanite hidrirani.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar