Menu 

Vaši ljubimci zahtijevaju pažnju i treba im, kao i vama, zabava. Napravite ove igračke za pse i mačke, koje će im držati pažnju i tokom hladnih i kišnih dana.

1. Pletenice za grickanje

igracka ljubimci1

Upletite tri trakice napravljene od neke mekanije stare odjeće u pletenicu. Zavežite čvorove na krajevima pletenice i igrajte se sa svojim psićem.

Izvor: SocrativeThings

2. Hobotnica za pse

igracka ljubimci2

Ovu igračku za psa možete napraviti tako što tenisku lopticu “obučete” u neki komad starog materijala, zavežete i razrežete ostatak materijala u trakice. Od tih trakica možete isplesti pletenice, koje će predstavljati pipke hobotnice.

Izvor: Ammothedachschund

3. Teniska loptica hranilica

igracka ljubimci3

Tenisku lopticu razrežete, napravite joj “usta” ili otvor u obliku krsta. Kroz rupu ubacite keksić i dajte psu ili mački da se “bore za svoj komad hrane”.

Izvor: Instructables

4. Grebalica i štapić

igracka ljubimci4

Ovo je dupla zanimacija za vašu mačku. Na kraj drvenog štapića pričvrstite konac na čijem kraju se nalazi pero, vunena kuglica, pleteni miš ili slična igračka. Izazivajte mačku da uhvati svoju “lovinu”. A grebalicu napravite tako što čvrsto umotate i zalepite jako uže oko komada daske.

Izvor: DesignSponge

5. Jastučić sa čupavim repom

igracka ljubimci5

Zar nije fenomenalan? Mace će biti oduševljene. Samo napravite, sašijte jastučić i na jedan kraj pričvrstite neki “rep” sličan ovom na fotografiji.

Izvor: Mysocalledcraftylife

6. Još jedan trik sa loptom

igracka ljubimci6

Ovom igračkom objedinjujete pletenice za grickanje i tenisku lopticu. Samo napravite rupe na dva kraja teniske loptice i kroz njih provucite pletenicu napravljenu kao u prvom predlogu.

Izvor: Withmycamera

7. Flaša u “odijelu”

igracka ljubimci7

Sve što je potrebno za ovu igračku je da običnu plastičnu flašu “obučete” u neki komad materijala i zavežete čvorove na krajevima. To će biti nova omiljena igračka vašeg psa.

Izvor: Irresistiblepets

8. Varalice za mace

igracka ljubimci8

Spojite ljepilom nekoliko potrošenih rolni toalet papira. U rupe ubacite keksiće i njihove omiljene “slastice” i gledajte ih kako kopaju po rupama.

Izvor: Cornflowerbluestudio

 

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. mirjana ♥

    preslatko!!

Napišite komentar