Menu 

Ako imate mačku onda sigurno znate kakva je muka stalno čistiti oko njenog “toaleta”, jer mačka uvijek izbaci dio pijeska kraj kutije. E, sa ovom kutijom taj problem možete lako riješiti.

Oko mačije kutije za pijesak, čini vam se, ponekad, kao da je isto kao i na kamenolomu – zrnca pijeska svuda. Ideju za pravljenje ove kutije pronašli smo na Melisinom blogu Makeovermeow, koji je u potpunosti posvećen izradi stvarčica za mace i onih inspirisanih ovim umilnim ljubimcima.

Potrebna vam je prvo prava kutija – pronađite što dublju sa poklopcem, da vaš ljubimac može u nju bezbedno da stane i da se kreće.

Pripremite i poklopac od veće šerpe ili bilo šta slično što ima prečnik dovoljno veliki da bi se mačka mogla provući kroz takvu rupu. Stavite poklopac i iscrtajte krug udaljen od ruba poklopca 5 do 7 cm.

kutija za pijesak1

Uz pomoć dobrog sjekača ili, čak makaza izrežite krug koji ste iscrtali. Oštre rubove probajte malo ublažiti uz pomoć šmirgl papira.

kutija za pijesak2

Pripremite komad nekog neklizajućeg tankog materijala (sa njim se obično oblažu ladice ili se koriste kao podloga u kupatilima). Na kvadratiću materijala izrežite krug istog prečnika kao i kod rupe (uz pomoć istog poklopca od šerpe), pa dobijeni oblik zalijepite na mjesto otvora usklađujući krugove. (Pogledajte fotografije).

kutija za pijesak3kutija za pijesak4

Pospite dno kutije sa malo sode bikarbone (pročitajte i zašto u tekstu 7 načina da kontrolišite mirise iz mačije kutije sa peskom), pa uspite pijesak. Poklopite kutiju i sačekajte da vidite kako se vaš mačić navikava na svoj novi toalet.

 

kutija za pijesak5

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. slavica

    sjajno, fantastične ideje, imam dosta starih stvari, neke stare kapute koje ne volim, dali ste mi šta da uradim za moju macu, sjajni ste

Napišite komentar