Menu 

Proleće i leto kada sve cveta i zeleni su divna godišnja doba, ali mogu biti poprilično opasna za naše kućne ljubimce. Evo na šta treba da obratite pažnju.

Čuvajte vaše ljubimce od ljiljana, irisa i tulipana jer žvakanjem ovog cveća vaši ljubimci u organizam mogu uneti otrove koji izazivaju povraćanje i proliv, a u težim slučajevima čak i smrt.

Na vašeg psa ili mačku veoma štetno dejstvo mogu imati herbicidi, pesticidi pa čak i obično đubrivo čijim udisanjem ili žvakanjem može doći do smrti vašeg krznenog drugara. Oni su jedan od najčešćih uzročnika smrti kućnih ljubimaca i zato pripazite na njihovu upotrebu. Na svakom proizvodu koji koristite u vašoj bašti ili u kući za insekte obavezno pročitajte da li piše da li su sigurni za kućne ljubimce.

Za ljubimce gotovo da i ne postoji zabranjena zona posebno kad je u pitanju dvorište, i zato morate paziti gde ostavljate oštar alat, antifriz, ili čak ugalj za roštilj koji takođe mođe naštetiti vašem ljubimcu.

Psi koji vreme uglavnom provode napolju na razne načine mogu doći u opasnost. U travi se kriju buve, krpelji, razni crevni paraziti. Ako se vaš ljubimac čudno ponaša, povraća i ima proliv obavezno ga odvedite veterinaru. A što se tiče preventive, šetajte na proverenim mestima, ne dajte psu da se zavlači u visoku travu i obavezno ga vakcinišite na vreme. Za svoju i njegovu sigurnost.

Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko čovek može da ih zavoli i da se veže, doživljavajte svoje kućne ljubimce kao članove porodice i čuvajte ih.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Milica

    Ovo je odličan članak. Preporučujem čitaocima da probaju Catandogs medaljon protiv buva i krpelja. Poz

Napišite komentar