Menu 

Korzeti su obeležili jedan značajan deo ženske mode, ali ove godine se vraćaju da bi ženama pomogli da izgube kilograme. Govorimo o novom hitu – korzet dijeta.

Nisu bili nešto omiljeni ni kada su ih žene redovno zatezale oko struka, jer su bili obično vrlo neugodni, otežavali disanje i ugrožavali rebra i pluća. Priča o savršenom struku nastavila se kroz eru “peščanog sata”, najpopularnije ženske figure, a vratila se ove godine – sa korzetima u službi dijeta i mršavljenja.

Korzet dijeta

korzet vezanjeNaravno, sve je krenulo sa slavinm osobama Holivuda, među kojima se našla i Džesika Alba. “Tanani” struk je poželjan, a obećanje da im terapija korzetom to može obezbediti nagnalo je mnoge da je prihvate.

Radi se o tome da nosite specijalni korzet 3 do 5 sati dnevno (do maksimalnih 12) – svaki dan – duži period. Neki pacijenti su prijavili da su izgubili čak 15 cm u struku.

Zagovornici ovog “tereninga struka” tvrde da oni koji su na korzet dijeti manje osećaju glad, jer im je i sam prostor “da prime hranu” smanjen. Zato je je i unos hrane tokom dana mnogo manji. Neki tvrde da je to zbog toga što ste tako stešnjeni da vas boli kada jedete.

Sigurnosti i preterivanja

Naravno, retki su oni koji odobravaju ovu dijetu koju sve više zagovaraju mnogi slavni. Ne samo da smatraju da nije sigurna, već i da je laž da je efektivna. Doktori tvrde da je to užasno i da je medicinski gledano potpuno besmisleno.

korzet devojka

Smatraju da vam to može štetiti, čak i za gubitak kilograma, jer je probava, zbog pritiska, otežana. Može doći do pojave refluksa kiseline, pritiska na dijafragmu i pluća, pa je i pravilno disanje otežano. A ako ne možete disati pravilno vaše zdravlje je uveliko ugroženo.

Uz to, tu nema zdravog sagorevanja kalorija – kako ih i može biti kada se gotovo ne možete kretati.

Šta vi mislite o ovim težnjama ka brzom mršavljenju? Da li su to očajni potezi ili mogu pomoći, ako se primenjuju pod nadzorom stručnjaka?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar