Menu 

Krastavci su povrće koje je kad su u pitanju lekovita svojstva pomalo potcenjeno. Lako se uzgaja i može biti veoma korisno u domaćinstvu. Otkrivamo vam kako vam sve krastavci mogu biti korisni. Ugodno ćete se iznenaditi.

Krastavci u sebi sadrže većinu vitamina potrebnih za zdravlje organizma. Samo jedan krastavac u sebi sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6, folnu kiselinu, vitamin C, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i cink, a pored toga veoma je siromašan kad su u pitanju kalorije.

Otkrivamo vam veoma korisnu stranu krastavaca koja će vam biti od velike pomoći u domaćinstvu.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-cucumbers-tomatoes-table-image40163462

Antistres sredstvo. Ako osećate da ste pod stresom, a nemate vremena za masažu ili odlazak u spa centar mogu vam pomoći krastavci. Jednostavno isecite krastavce na kockice i prelijte ih kipućom vodom. Hemikalije i nutrijenti koji se nalaze u krastavcima će se otpuštati putem pare i stvoriti opuštajuću aromu koja se veoma delotvornom pokazala kod majki novorođenčadi i studenata koji su pod stresom zbog ispita.

Čudotvorna gumica. Uz pomoć vanjske strane karstavca bez problema možete obrisati hemijsku olovku kad pogrešite. Isto tako pomoći će vam da obrišete tragove bojica i flomastera koje su vaši klinci ostavili po zidovima i nameštaju.

Krastavci za podizanje energije. Svaki put kad osetite umor tokom poslepodneva nemojte kuvati novu dozu kafe već pojedite sveži krastavac. Ova namirnica je prepuna vitamina B i ugljenih hidrata koji dokazano veoma brzo podižu nivo energije, a pored toga obezbediće vam i tečnost.

Odmaglite ogledala. Dosadilo vam je da vam se ogledala u kupatilu zamagle nakon tuširanja? Taj problem ćete efikasno rešiti ako ogledala premažete krastavcima.

Zavarajte glad bez suvišnih kalorija. Ako vam je potrebno nešto da vam zavara glad do večere ili ste gladni pred spavanje, onda su krastavci pravo rešenje. Zasitiće vas i to bez suvišnih kalorija koji će se lepiti za kritične zone.

Sjajno sredstvo za čišćenje. Ako vam je potrebno delotvorno sredstvo za čišćenje česmi, sudopera i posuđa od nerđajućeg čelika pokušajte sa krastavcima. Prerežite krastavac i njime dobro istrljajte prljava mesta, ostavite da stoji neko vreme pa zatim isperite.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-sliced-cucumber-image25837040

Lek protiv mamurluka. Popili ste koju čašu više? Pre spavanja pojedite koji krastavac i ujutro ćete se probuditi sveži i bez glavobolje. Krastavci sadrže dovoljne količine vitamina B, šećera i elektrolita da nadomesti one izgubljene usled veće količine alkohola koju ste popili.

Osvežava dah. Ako nakon ručka ne možete oprati zube ili nemate žvaku, a čeka vas važan sastanak, vaš problem biće rešen ako jednu krišku krastavca stavite u usta i jezikom je pridržavate na nepcu 30 sekundi. To će za čas posla rešiti problem lošeg zadaha.

Pasta za cipele. Ako žurite na sastanak i nemate vremena da ispolirate cipele jednostavno ih premažite svežim krastavcem. Zablistaće kao da ste ih satima polirali.

Jeste li znali za neke od ovih načina upotrebe krastavaca? Imate li vi neke svoje trikove?

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Setalo Zoki Gabrijela

    <3

  2. Na Na

    kao prvo: pojedes ga

Napišite komentar