Menu 

Godišnji odmor ne služi samo da bismo se fizički odmorili od odlaska na posao. Da bismo se propisno resetovali i napunili energijom neophodno je da potpuno zaboravimo na posao tih nekoliko dana.

Godišnji odmor treba da bude vreme posvećeno porodici i prijateljima, da pokušate nadomestiti bar delić vremena kojeg obično zbog posla za njih niste imali i zato rad i razmišljanje o poslu na odmoru ne dolazi u obzir.

Na posao ćete zaboraviti uz naših nekoliko saveta kojih se jednostavno morate pridržavati jer je propisan odmor svima neophodan.

http://www.dreamstime.com/stock-images-press-no-cell-phone-mans-hand-touchscreen-against-blue-background-image37762634

Uživanje u odmoru prioritet

Kad ste na poslu, prioritet vam je naravno da što bolje odradite svoje radne zadatke. Zato kad ste na odmoru, neka vam prioritet bude uživanje i odmor do maksimuma. Posvetite se stvarima koje obično ne stižete raditi tokom godine. Čitajte knjige, šetajte, odlazite na izlete, kuvajte. Neka vam svaki dan godišnjeg sa sobom donese novu aktivnost koja vam je zbog posla nedostajala.

Postavite sebi i drugima jasne granice

Pre odlaska na odmor naglsite kolegama i šefu da nećete biti dostupni za poslovne razgovore tokom odmora. Iako vam se to čini pomalo bezobrazno, verujte nam na reč da je to jedino ispravno i vi na to imate pravo. Stavite svima jasno do znanja da nećete proveravati niti odgovarati na poslovne mejlove i oni vam ih verovatno neće slati.

S druge strane isto tako se stavite na raspolaganje na krajnje hitne slučajeve koji se bez vas ne mogu rešiti.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-beautiful-woman-home-sitting-couch-reading-book-image29587813

Ne razmišljajte o poslu

Kad ste na odmoru, ponašajte se kao da posao ne postoji, ne razmišljajte i ne pričajte o poslu. Čak i kao vas nazove neki kolega sa posla sa kojim se i privatno družite ne pitajte šta se dešava u kancelariji.

Kad primetite da su vam misli odlutale na poslovne probleme fokusirajte se na ono što radite u tom trenutku i skrenite si mi misli. Fizički odmor je usko povezan sa psihičkim, a u većini slučajeva nam je ovaj drugi potrebniji i zato nikako ne nosite posao na odmor. Isključite telefone, a laptop ostavite kod kuće, jer ćete se jedino na taj način zaista odmoriti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar