Menu 

Imate problema sa nesanicom? Mi za vas imamo tri veoma jednostavna, možda pomalo očigledna, ali svakako efikasna saveta koji će vam pomoći da spavate dubokim snom, a možda na njih niste pomislili.

Nesanica utiče na opšte zdravlje, koncentraciju, podiže nivo stresa i povećeva nam rizik da se ugojimo i zato se svim silama izborite za dobar san. Naši saveti će vam sigurno pomoći. Krenimo redom.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-sleeping-woman-its-dog-bedroom-image33340558

Ne čistite pre spavanja

Najmanje trideset minuta pre odlaska na spavanje nemojte čistiti ništa po kući. Zaboravite na prljave sudove i razabacane igračke, neka vas dočekaju ujutro jer vam je dobar san puno važniji. Bilo kakva aktivnost pred spavanje povećava telesnu temperaturu što može da vas razbudi i da se osećate čudno. Pre spavanje radite nešto opuštajuće, kao što je čitanje knjige koje vaše telo umiruje i šalje mu signale da je vreme za počinak. Isto tako izbegavajte gledanje televizora jer svetlost takođe mozak drži budnim.

Oterajte kućne ljubimce

Možda ste navikli vaše ljubimce da spavaju sa vama u krevetu, ali treba da znate da to nikako nije dobro za kvalitet vašeg sna. Pored toga što se životinje po noći mrdaju i mogu vas probuditi, njihove dlake mogu izazvati alergijsku reakciju što može uticati na disanje i poremetiti san.

Neka vaš krevet bude zona zabranjena za životinje, ali i za klince, posebno ako imate problema sa nesanicom.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-middle-aged-couple-bed-together-man-reading-book-next-to-wife-image34154767

Rashladite sobu

Većina ljudi, posebno žene u menopauzi bolje spavaju u tamnim, hladnijim sobama i zato pre nego odete na počinak zamračite sobu i snizite temperaturu prostorije. Neka bude bar malo hladnija nego tokom dana. Ako nemate termostat onda pre spavanja dobro provetrite sobu, da uđe svež vazduh i da temepratura padne, pa onda krenite na spavanje.

Javite nam da li ste probali i da li je upalilo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar