Menu 

Iako ove vrućine koje traju poslednih nekoliko dana ne bi dale naslutiti da nam za svega nekoliko dana dolazi jesen vreme je da se polako, ali sigurno pripremate na promenu godišnjeg doba.

Jesen je zaista divno godišnje doba, osveženje koje nam je preko potrebno nakon ovih paklenih vrućina. Iako jesen donosi mnoštvo divnih događaja kao što je priprema zimnice, opadanje lišća u bezbroj boja, kraj leta uvek može doneti i melanholiju jer s jeseni dolaze i školske obaveze za klince, frka i trčanje. Mi vam donosimo nekoliko važnih saveta kako da se pripremite za jesen i zadržite ono optimistično, veselo, letnje raspoloženje.

Nemojte se previše opterećivati. Istina je da  sve počinje u septembru, od nove školske godine do mogućih promena i noviteta na poslu. Klinci će verovatno ove godine poželeti neke nove aktivnosti, a vi ćete se opet naći u začaranom krugu viška obaveza. Pokušajte da se ne pretrpate previše odjednom, već u to sve ulazite postepeno, jer zaista može biti stresno.

12227659586_440844a3d0_z

Obećajte da ćete si ugađati. Koliko ste puta sebi obećali da ćete jesti više povrća, da ćete prestati pušiti ili da ćete se više kretati? Ove jeseni si obećjte da ćete si ugađati i da ćete povremeno odlaziti na masaže i kozmetičke tretmane, sami, bez ikoga.

Ojačajte imunitet. Sa novim godišnjim dobom dolaze i nove boljke, odnosno počinje sezona prehlada i gripa. Na vreme ojačajte imunitet da bi organizam lakše podneo promenu. Jedite zdrave namirnice koje su u sezoni, krećite se i što više vremena provodite napolju za dovoljnu količinu vitamina D.

Preuzmite kontrolu nad jutrima. Jutro zaista može odrediti kakav će vam biti ceo dan i zato ako ujutro krene frka, pripremite se na frku tokom celog dana. Ove godine pokušajte preuzeti kontrolu nad jutarnjim spremanjem. Probudite se prvi i na miru popijte kafu ili čaj, odradite nekoliko vežbica istezanja i tek onda krenite buditi ukućane.

5117400515_582e5f5778_z

Napravite raspored obaveza. Ovde na mislimo na klasični raspored u kome ćete pisati kad vam je koji sastanak, kad treba da vodite decu na aktivnost. Ovaj raspored treba da sadrži i kad da odmorite, kad da ustanete od računara, prošetate, pojedete sladoled, odomrite se. Ako treba u raspored napomenite i da treba da poštujete raspored.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar