Ako svakog dana na poslu mučite istu muku, puni ste energije do podne, a posle podne se borite sa snom i umorom onda obavezno treba da pročitate naše savete kako da podignete nivo energije i sa posla odete odmorni i čili.

Probajte nekoliko dana da pratite savete koje preporučuju stručnjaci i uverite se u razliku.

Bogato doručkujte. Pokušajte svako jutro na posao otići punog stomaka. Bogat doručak ne samo što će vam pomoći kod probave i održavanje telesne težine već će vam obezbediti i neophodnu energiju na poslu. Koristite namirnice koje će tokom celog dana u vaš krvotok otpuštati energiju kao što su zob, orašasti plodovi, bobičasto voće ili tost od celovitog zrna sa jajima.

http://www.dreamstime.com/stock-image-plastic-bottle-glass-drinking-water-blue-back-background-image37451641

Pijte puno vode da bolje razmišljate. Manje količine vode, često u toku dana obezbediće vam potrebnu energiju. Popijte 1,5 – 2 litre u periodu od 9-17 časova. Popijte jednu čašu vode nakon svakog obroka, a ostatak podelite između.

Nemojte sediti celo vreme. Istraživanja su pokazala da osobe koje sede bez ustajanja 11 sati i više imaju 40 odsto više šanse da umru pre vremena od ljudi koji ne provedu u sedećem položaju više od četiri sata. Namestite tajmer na vašem telefonu koji će vas obavestiti da ustanete i protegnete noge svakih pola sata. Pored toga pauzu za ručak iskoristite za laganu šetnju i lakše ćete pregurati radni dan u to možete biti sigurni.

Zdrava užina. Zaboravite na sve one nezdrave stvari koje obično jedemo u kancelarijama, spakujte sebi zdravu užinu i jedite kada je za to vreme, potrudite se da ne grickate nešto baš ceo radni dan. Neka vaša užna sadrži suvo voće, orašaste plodove, štapiće od svežeg povrća i neki zdravi namaz poput humusa. Zasitiće vas, a neće vas uspavati.

Vežbajte. Ako za to imate mogućnosti ili se u vašoj firmi nalaze prostorije za vežbu obavezno ih iskoristite i obavite polučasovnu fitnes rutinu tokom pauze za ručak umesto da odete na kafu. Lagana šetnja obližnjim parkom ili penjanje uz stepenice takođe će imati efekta.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-businesswomen-eating-salad-lunch-image17052400

Lagano ručajte. Obilni ručak na poslu će vas samo uspavati, a to nikako nije dobro posebno ako vam je posle ručka ostalo još nekoliko sati koje treba da odradite. Zaboravite na brzu hranu, pizze i specijalitete sa roštilja, ručajte neku laganu salatu koja će vam zavarati glad, a neće vas uspavati.

Probajte neke od ovih saveta i javite nam da li i kod vas deluju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar