Menu 

Opšte je poznato da praktikovanje joge snižava nivo anksioznosti kao i krvni pritisak što je čini savršenim načinom vežbanja za zdravlje srca. Ako ste pod prevelikim stresom probajte ovih nekoliko joga položaja koji će vam uzeti svega 1o minuta vašeg vremena.

Ukoliko ste početnik kad je u pitanju joga, pre nego se odlučite na ovu rutinu bilo bi dobro da uzmete nekoliko časova samo da naučite kako pravilno disati i izvoditi ove položaje koji će vam zasigurno odagnati stres.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-woman-tree-pose-mat-full-length-young-practicing-yoga-position-image36830772

Položaj drveta

Stanite uspravno, a levo stopalo stavite na članak desne noge ili malo više. Ruke stavite u položaj molitve na grudi i duboko udišite kroz nos. Ruke zatim lagano podignite iznad glave tako da su dlanovi okrenuti jedan prema drugom. Ukoliko imate problema sa srcem onda zaobiđite podizanje ruku. Ostanite u tom položaju 30 sekundi.

Nevidljiva stolica

Stanite uspravno tako da su stopala jedno pored drugog, a zatim izbacujte kukove i stražnjicu prema nazad kao da želite sesti na nevidljivu stolicu, kolena su blago savijena. Ruke podignite iznad glave u ravni sa ušima, dlanovi su okrenuti jedan prema drugom. Ako ste srčani bolesnik ruke ispružite ispred, ne iznad sebe. U ovom položaju ostanite 15 sekundi.

http://www.dreamstime.com/stock-image-bird-dog-yoga-pose-woman-performing-park-image33677261

Ptica-pas

Stanite četvronoške, oslanjajte se na kolena i dlanove. Leđa su ravna, ruke takođe. Zatim podižite u isto vreme levu ruku i desnu nogu tako da budu paralelni sa podlogom. Kratko se zadržite u tom položaju, zatim se vratite u početni položaj i ponovite sa drugom rukom i nogom. Ovu vežbu ponavljajte jedan minut.

http://www.dreamstime.com/stock-image-bridge-pose-yoga-young-woman-doing-pilates-series-same-model-available-image36947701

Most

Lezite na leđa, skupite kolena tako da vam stopala dođu tik ispod kolena. Ruke položite uz telo sa dlanovima okrenutim prema dole i lagano se odgurnite i podignite leđa i zadnjicu. Ruke, ramena i stopala su na podu. U ovom položaju ostanite 30 sekundi.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-woman-doing-cobra-pose-stretching-series-same-model-available-image36633302

Kobra

Lezite na stomak, noge su vam ravne, nožni prsti ispruženi. Privucite dlanove pored grudi i podižite gornji deo tela. Kukovi treba da budu na podlozi. Ostanite u ovom položaju 15 sekundi.

Nakon što ove vežbe postanu vaša svakodnevica, uticaj stresa na vaš život i zdravlje postajaće sve manji i manji.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar