Menu 

Kilogrami i trudnoća idu ruku pod ruku i gotovo da nema trudnice koja se tokom trudnoće njima ne zamara. A šta se dešava ako se trudnica uošte ne dobija na kilaži?

Kao i oko bilo koje druge nedoumice koju imate tokom blaženog stanja i oko kilograma se obavezno posavetujte sa lekarom koji će vam reći da li je sve u najboljem redu i odagnati sve vaše sumnje. Razlozi zbog kojih trudnica može da ne dobija kilograme mogu btiti razni, a neki od njih apsolutno ne utiču na zdravlje ni majke ni bebe.

Najčešći razlozi za manjak kilograma tokom trudnoće

Jedan od razloga zbog kojeg majke čak mogu da izgube na kilaži svakako su jutranje mučnine koje mogu datraju tokom cele trudnoća, a koje u pojedinim slučajevima ne dozvoljavaju da se u želucu zadrži niti malo hrane. Iako veoma neugodna pojava nikako ne bi trebalo da vas zabrinjava posebno ako uzimate preporučene vitamine i jede manje obroke prepune nutrijenata, ali češće u toku dana.

S druge strane razlog za manjak kilograma mogu biti i neke komplikacije te bolesti koje zahtevaju posebnu dijetalnu ishranu. U oba slučaja ako je trudnica pod pažnjom lekara, ako se dobro oseća, a beba napreduje, razloga brizi nema.

Šta treba da znate o dobijanju kilaže tokom trudnoće

http://www.dreamstime.com/stock-photos-pregnant-woman-standing-scale-weight-image16831423

Treba da znate da je gojenje tokom trudnoće individualno, razlikuje se od žene do žene i ne postoji provereni šablon. Postoje generalni okviri koji kažu da bi žena prosečne težine trebalo da dobije između 14 i 20 kilograma, dok je kod žena sa viškom kiograma ta cifra između 7-12. Ukoliko je žena gojazna lekari preporučuju da ne bi trebalo da dobije ni u kom slučaju više od 10 kilograma.

Najveća briga kod trudnica koje ne dobijaju na kilaži ili čak mršave tokom trudnoće jeste ta da neće biti dovoljno snažne da iznesu trudnoću i da beba neće dobijati dovoljnu količinu nutrijenata.

U svakom slučaju ako redovno odlazite na preglede, ako pijete vaše vitamine i pazite da unosite zdrave i sveže namirnice, razloga za brigu ne bi trebalo da bude. U suprotnom vaš lekar će vam dati jasne smernice šta da radite.

Ako ste zatrudnili sa viškom kilograma, ako imate gestacijski dijabetes ili jake jutranje mučnine veoma je moguće da ćete nakon poroda imati manje kilograma nego što ste imali pre trudnoće. Na svi sreću tehnologija je toliko napredovala da se tokom cele trudnoće može pratiti razvoj bebe pa čak i njena kilaža i zato ako vam lekar kaže da je sve u najboljem redu nema potrebe darazbijate glavu kilogramima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar