Menu 

Iako ga redovno čistimo, dogodi nam se da naš frižider ne miriše baš najbajnije. Saznajte kako da zauvek uklonite taj neugodan miris.

Naravno, nećemo vam reći da od sada ne morate da brišete vaš frižider. Morate ga idalje redovno brisati i čistiti i to najbolje vodom i sirćetom (pola-pola). Ali, ne možemo uvek zaustaviti ono mešanje mirisa i one, pa ne baš tako, ugodne.

Ali, mi imamo i trik za to.miris

Kada govorimo o prirodnim proizvodima za čišćenje, možemo reći da je soda bikarbona kralj, a divna lavanda kraljica. Hajde da ih stavimo na tron da vladaju našim frižiderom.

Sa njima ćemo napraviti 100 odsto prirodno sredstavo, koje upija neugodne mirise. Kod travara ili na tržnici potražite sušenu lavandu, koja ima divan miris. (Možete upotrebiti i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande).

Potrebna vam je aluminijumska posudica sa poklopcem, koja ima rupice. (Pronađite, recimo, neku staru, koju ste koristili za posipanje šećera u prahu). Približno 3/4 posudice napunite sa sodom bikarobonom. (Ona sama čini čuda kada je u pitanju upijanje neugodnih mirisa).

Lavanda samo dodaje divan miris, a i pomaže u suzbijanju drugih, ne tako omiljenih. Lavandu prvo malo protrljajte između prstiju da pusti miris i stavite u posudicu preko sode bikarbone.miris

Posudicu stavite u frižider u udaljeni ugao, gde vam neće smetati. Zamenite sastojke svakih par meseci. (OVDE pročitajte šta nikako ne sme u frižider)

Ovu kombinaciju možete koristiti i na drugim mestima, gde želite da suzbijete neugodne mirise. Možete posudicu staviti i u kupatilo, na mestu gde držite kantu za smeće i slično.

Da li vam se dopada? Da li ste pravili nešto slično? Podelite savete!

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. amadea bašić

    Drage/i moji, već dvadeset godina koristim Tupperware spremnike za čuvanje hrane u hladnjaku. I već sam odavno zaboravila da hladnjak može imati miris:)

  2. zoran

    Ako zelite izvuci smrad iz frizidera, garderobera, cipelarnika, mikrotalasne, rerne …. ili spreciti stvaranje smrada, postoji jedan odlican proizvod zove se “Xsupport Piramida” samo je potrebno staviti u gore navedeno i u roku od 10 min do 12h (zavisno od intenziteta smrada) sav smrad izvuče a nije štetno za namirnice u frižideru.
    Ja sam to kupio u apoteci u Subotici

Napišite komentar