Menu 

Imate neke stare grablje koje vam više ne trebaju, samo ih prebacujete s mjesta na mjesto? Ne biste vjerovali kakve zanimljive stvari možete napraviti sa njima. Pogledajte.

“Glava” grablji može postati odličan materijal za pravljenje sasvim novih stvarčica za vaš dom. Recikliranje je novi trend i zato ne bacajte stare stvari, pa tako ni grabljice, ali ne dozvolite da hrđaju i da se na njima kupi paučina. Udahnite im novi život.

Najbolje da upotrebite baštenske grablje, jer su jake, a pogodne za mnoštvo stvari, posebno kao vješalice. Očistite ih dobro, možete ih i prefarbati ukoliko su pohrđale.

grablje6“Glavu” grablji možete objesiti na zid i na njima držati vaše čaše za vino. Odličan ukras za vašu rustikalnu kuhinjicu.

Da vam se ogrlice ne bi zapetljale i da ih uvijek možete pronaći, objesite ih na vašu novu “grabljice vješalicu” u hodniku, kraj ogledala. Ofarbajte ih, recimo, u narandžasto ili crveno. (Na isti način možete čuvati i šalove ili kaiševe).

Kada ih namjestite u predulaz ili hodnik (možete staviti dvije, jednu do druge), “glave” grablji mogu poslužiti kao vješalica za ključeve, jaknice, pseće povoce, kišobrane.

Grablje vam mogu dobro poslužiti i u ostavama. Na njih okačite svoj baštovanski alat, krpe i druge sitnice.

U kuhinji, kada je prefarbate i ukrasite, služi kao idealna vješalica za posuđe, posebno velike kašike, mutilice, kutlače, …

Da li vi imate neke ideje? Da li ste već nešto pravili od starih, odbačenih garblji?

(OVDE pročitajte kako da napravite kreativne saksije)

Piši!
Širi dalje!

8 komentara
 1. Bosko Bozovic via Facebook

  vrh…….

 2. Azemina Fejzović Palavra via Facebook

  simpaticno

 3. Aronia Aronis Serbia via Facebook

  Ma jok, parkiraj kombajn!!! ;-)

 4. Snezana Sneza via Facebook

  genijalno.

 5. Momir Moca Zdravković via Facebook

  dobra ideja ..

 6. Natasa Blagovcanin Vukasinovic via Facebook

  Ekstra!

 7. Biljana Hadzic via Facebook

  super ideja

 8. Aleksandra Erić via Facebook

  fenomenalno :)

Napišite komentar