Menu 

Sigurni smo da većina vas zna kako se u naše organizma tokom dana skuplja mnoštvo štetnih toksina kojima smo svakodnevno izloženi, a da toga nismo ni svesni. Jedini način da se oslobodimo ovih toksina je sigurno detoksikacija.

Ako smatrate da je za detoksikaciju organizma potrebno puno vremena i odricanja, moramo vam reći da niste u potpunosti u pravu. Mi vam donosimo jednostavne načine detoksikacije koji su sigurno efikasni.

5334063569_59851b10d7_z

Pijte puno vode. Kao i u svim savetima za bolje zdravlje, mršavljenje i ubrzanje metabolizma, pijenje vode je jednako važno i kad je u pitanju detoksikacija. Ispijanje većih količina vode je sigurno najjednostavniji način da se rešite nakupljenih toksina koji loše utiču na važne funkcije u organizmu. Sa sobom uvek nosite flašicu sa vodom i pijte najmanje dve litre vode dnevno. Ako ste tokom dana aktivniji ili vežbate onda pijte i više.

Smanjite unos kofeina. Ako tokom dana pijete puno kafe ili nekih drugih napitaka koji sadrže kofein onda morate znati da se višak kofeina u organizmu skladišti u vidu toksina. Najbolja strategija da to izbegnete jeste da smanjite unos kofeina tokom dana.

Post. Ovo je još jedan efikasan način da se rešite viška štetnih materija iz organizma, ali treba da znate da post od nekoliko sati neće imati nikakav uticaj i zato bi trebalo da postite najmanje jedan dan. Tokom posta dozvoljeno je konzumiranje samo zdravih napitaka: čajeva, vode i smoothija. Stručnjaci ne preporučuju da se često povrgavate ovakvom postu, svega 2-3 puta mesečno.

Meditacija. Meditacija ima pozitivan uticaj kako na mentalno tako i na fizičko zdravlje. Kada meditirate, mentalno stanje se poboljšava, a stres se smanjuje. Manjak stresa automatski znači i manjak toksina u organizmu jer je dokazano da stres akumulijše otrove u telu. Ako nikada pre niste meditirali pokušajte sa kratkom meditacijom od pet minuta svakoga dana.

Povećajte unos vlakana. Vlakna poboljšavaju probavu i sprečavaju da se hrana koju jedemo u organizmu skladišti u vidu toksina. Lekari preporučuju da tokom dana u organizamunesemo najmanje 25 grama vlakana. Hrana koja je najbogatija vlaknima su mahunarke, voće i povrće.

2538330481_2847a536e9_z

Znojite se. Ovo je još jedan sjajan način da se oslobodite toksina iz organizma. Vežbajte, krećite se, trčite i kroz znoj izbacite sve ono što ne valja. Ako niste u mogućnosti da vežbate i sauna će biti sasvim dobra.

Jedite organsku hranu. Većina prerađenih namirnica koje kupujemo u prodavnicama u sebi sadrže pesticide i konzervanse koji nikako nisu dobri za naše zdravlje. Ako ih jedete često one će biti uzrok nakupljanja toksina u organizmu. Da biste to izbegli probajte jesti isključivo namirnice organskog porijekla.

Smanjite upotrebu lekova. Ne morate baš svaki put kad vas zaboli glava popiti tabletu jer svi lekovi koji kupujemo donose više štete nego koristi dugoročno gledano. Naravno da postoje slučajevi kada jednostavno ne možete da istrpite, ali smo sigurni da postoje oni kada možete.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar