Menu 

O maslinama i maslinovom ulju smo pisali u više navrata i svesni smo koliko su zdravi i važni za naš organizam. Ali, čini se da je ekstrakt lista masline pobednik u ovoj porodici.

Ovaj ekstrakt je posebno važan jer ima antiviralna i antibakterijska svojstva i koriste ga u lečenju mnogih bolesti. Čak su neka istraživanja pokazala da je ekstrakt lista masline efektivan i u tretmanima protiv HIV infekcija i drugih virusnih obolenja.

Protivupalno deluje jer sadrži flavonoide, koji, inače, biljkama daju i žive boje. Korišćenjem ovog ekstrakta smanjujete upale, pa tako i simptome artritisa, bolova, srčanih problema, … Ako redovno koristite ekstrakt dugoročno poboljšavate imunitet i lakše ćete se izboriti sa prehladama i virusima. Dokazano je, takođe, da ako koristite ovaj proizvod brže ćete se oporaviti od mnogih bolesti.

Srce i krvi sudovi

ekstrakt lista maslineEkstrakt lista masline može vam pomoći da snizite holesterol i krvni pritisak, pa tako i smanjite rizik od srčanog udara. Uz to deluje preventivno kada je u pitanju reumatski i osteo artritis.

Radijacija i rak

Zanimljivo je da vas ovaj ekstrakt može jednim delom zaštititi od štetnih uticaja x-zračenja (rendgena), ako ga uzimate pre i posle tretmana. Zaključeno je da ovaj ekstrakt može da vas zaštiti i kada je u pitanju “pasivno pušenje”, UV radijacija od sunca, … Dobro ga je uzimati i prilikom zračenja, kada su u pitanju oboleli od raka, jer je ekstrakt lista masline poznat kao dobar borac protiv širenja slobodnih radikala u organizmu.

Ostale dobrobiti

Korišćenjem ovog ekstrakta možete brže izbaciti toksine iz organizma, poboljšati probavu i sprečiti infekcije probavnog trakta.

ekstrakt lista masline

A kako ima antivirusna djestva možete ga koristi i protiv herpesa, kandide i gljivičnih obolenja.

Ekstrakt možete uzimati i preventivno. Zanimljivo je da on “deaktivira” patogene (organizme koji izazivaju bolesti), a da ne narušava, ne šteti dobrim crevnim bakterijama. Zato je dobra alternativa mnogim antibioticima.

Pročitajte i .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar