Menu 

Bilo kakva fizička aktivnost će vam pomoći da sagorite kalorije, ali ponekad nam manjak vremena jednostavno ne dozvoljava da vežbamo onoliko koliko bismo hteli. Donosimo vam vežbe koje će vam u kratkom roku sagoreti najveći mogući broj kalorija.

Tabata

Tabata je način vežbanja vremenski voma kratkog ali voma intenzivnog, toliko intenzivnog, da vam nestaje daha, ne možete da govorite i mislite da ste iscrpeli svu snagu, ali na taj način za kratko vreme sagorevate pozamašan broj kalorija. Na primer, radite 20 sekundi burpees, odmarajte 10 sekundi, a zatim ponavljajte postupak pune 4 minute. Na taj način sagorećete cele 54 kalorije.

Borba sa konopcima

Ako želite ojačati ruke onda radite ovu vežbu karakterističnu za crossfit. Uzmite dva velika, debela i teška konopca u teratani i podižite ih gore i dole. Za samo 10 minuta vežbanja sa konopcima sagorevate 112 kalorija.

http://www.dreamstime.com/stock-images-doing-some-crossfit-exercises-pretty-hispanic-young-woman-rope-gym-image35864394

Preskakanje konopca

Brzim preskakanjem konopca u jednoj minuti sagorevate 11,5 kalorija, što prema nekoj računici znači da ćete za 20 minuta sagoreti 230 kalorija što je zaista sjajno. Vežbu možete podeliti i na dva dela, vežbajte 10 minuta ujutro i 10 uveče, nećete ni osetiti, a sagorevaćete kalorije.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-young-fit-woman-performing-kettlebell-swing-exercise-holding-kettle-bell-exercising-against-grey-background-female-fitness-image35861178

Brza promena vežbi

Pokušajte u što kraćem roku odraditi što više različitih vežbi, bez odmaranja, na taj način sagorećete devet klorija po minuti, gotovo 30 odsto više nego da pravite pauze između vežbi. Za još bolji efekat između vežbi za snagu radite kardio vežbe poput preskakanja konopca.

Treninzi visokog intenziteta

Broj sagorenih kalorija tokom bilo kojeg kardio treninga povećaćete tako da se trudite do samih granica izdržljivosti. 30 sekundi do minut radite vežbe visokog inztenziteta (sprint), a zatim isto to vreme vežbajte umerenog intenziteta. Istraživanja su pokazala da ovakav tip vežbe povećava nivo fizičke spreme i sagoreva više kalorija nego kad celi trening odradite istim intenzitetom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar