Menu 

Ne možete se nadati da ćete imati svoju savršenu liniju odmah posle poroda, ali stvari možete ubrzati. Saznajte kako.

vezbe posle trudnoceNeke žene se vrlo brzo nakon poroda vrate u staru formu, ali ti slučajevi su retki. Ženama, obično, trebaju meseci da bi se rešili stomačića. Ključ svega je strpljenje. Devet meseci vaš se stomačić rastezao da bi napravio prostora bebici, tako da ne možete očekivati da se magično vrati u staro stanje. Koliko brzo ćete izravnati stomačić zavisi od vaše prosečne težine, od toga koliko ste se udebljali za vreme trudnoće, koliko ste, inače, aktivna osoba, ali i od gena. Žene koje su se udebljale manje od 13 kilograma, koje su vežbale tokom trudnoće redovno i koje doje imaju veće šanse da brže smršaju.

Dojenje mnogo pomaže, posebno u prvim mesecima nakon poroda. Žene koje doje sagorevaju više kalorija, jer proizvode mleko i obično brže mršave nego one koje ne doje.

Uz to, naravno, morate paziti na ishranu i baciti se na vežbanje. Stroge dijete nisu preporučljive, posebno ako dojite. To može uticati i na količinu i kvalitet mleka, kao i stres i depresija.

vezbe posle trudnoce2Sa vežbama ne možete početi odmah. Obično se čeka, čak, šest sedmica da bi ste započeli lagani fitnes režim. Ali, ako vam je porod bio lak bićete u mogućnosti, brzo posle poroda, da idete na duže šetnje, radite lagane vežbe i rastezanja. (Pročitajte i kako da se borite sa strijama)

Dva meseca nakon poroda možete se ozbiljnije baciti na aerobne vežbe. Naravno, bez preterivanja. Joga, lagano plivanje i trčanje su najbolji izbor. Na ozbiljnije režime ishrane i jače vežbe ne krećite prerano. Sačekajte par meseci. Ne računajte da će kilogrami spadati brzo. Za vraćanje u fit formu posle poroda treba vremena. Ako budete strpljivi i date svom telu vremena da se lagano oporavlja tako što ćete postepeno uvoditi vežbe i regulisati ishranu, rezultati će sami doći.

Pogledajte tri vežbe, koje vam mogu pomoći da doterate liniju posle trudnoće.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar