Menu 

Ren je ekstra zdrava namirnica i vrlo važan borac protiv gripa i prehlade. Zato je važno da ga sačuvate i koristite cele zime. Donosimo vam jedan recept i uputstva kako da zamrznete koren ove biljke.

Problem sa renom je obično taj što je mnogima prejak i zato ga zaobilaze. Jedno od rešenja (koje smo i sami isprobali) je da ren izrendate, ocedite, operete u jednoj ili dve vode, pa ponovo ocedite. Taj ren mešate sa domaćom pavlakom i jedete kao salatu.

Ren sa jabukovim sirćetom

ren za zimnicuOvo je još jedna verzija “slabijeg” rena. Pronašli smo recept na blogu EatWeeds. Potrebno vam je: 130 gr korena rena i 150 ml jabukovog sirćeta. (Naravno vi možete uduplati sastojke).

Ren izrendate (ručno ili u seckalici za hranu ili blendru) i stavite u teglicu. Uspite jabukovo sirće i čuvajte u frižideru do 12 meseci. Koristite kao salatu. U tekstu Tri odlična domaća leka protiv gripe pronađite recept za zdravi miks sa renom.

Zmrzavanje

Postoji više načina da spremite ren za zimnicu, a jedan od načina je i da ga zamrznete. Poželjno je da koristite vakuumski aparat, koji će izvući vazduh i pomoći da ren zadrži zdrava ulja, po kojima je tako poznat.

Korenje rena očistite i iseckajte na komadiće, stavite u vrećice i zatvorite ih uz pomoć vakuumskog aparata. Čuvajte u zamrzivaču.

 

Recept
Ime Recepta
Spremite ren za zimnicu
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 328 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar