Menu 

Za ovaj hleb od sladoleda vam trebaju samo 3 sastojka. Ovakvu “super brzu zakusku” nećete naći nigde.

hleb od sladoleda 3Osnova i ono što daje ukus ovom hlebu je vrsta sladoleda koji upotrebite – imate otvoren prostor za igru – čokoladni, straćatela, voćni, sa lešnikom, …. Ne brinite, naravno da se hleb neće otopiti niti splasnuti.

Ipak, treba napomenuti da hleb nije sladak, više služi kao zakuska, mada vi možete dodati malo šećera ili kada bude pečen i kada ga isečete na kriške preliti čokoladom, šećerom u prahu i služiti uz kuglu sladoleda. Divno, zar ne?

Mi bismo vam predložili da ga napravite sa sladoledom od kafe i narezanog na kriške prelijete otopljenom čokoladom i ukrasite naseckanim orašastim plodovima. Magično!

Ideju smo “pokupili” na blogu Budgetsavvydiva, gde je upotrebljeno samodizajuće brašno, mada ga vi možete napraviti sami tako što sa višenamenskim brašnom (ili brašnom za torte i kolače) pomešate malo praška za pecivo.

Sastojci:

  • 1 pakovanje od oko 940 ml sladoleda – vrsta i ukus po želji
  • 1 ½ šolja (oko 150 gr – do 200) brašna
  • Pola vrećice praška za pecivo (oko 5 gr)

Pomešajte brašno i prašak za pecivo i prosejte. Rernu zagrejte na 180C. Nauljite kalup za hleb.

Ostavite sladoled da omekani, ali ne i u potpunosti otopi. Pomešajte ga sa mešavinom brašna i praška za pecivo – mešajte dok ne dobijete kremastu smesu.

hleb od sladoleda 2

Uspite smesu u kalup, pa pecite oko 45 minuta. Uz pomoć čačkalice proverite da li je testo u unutrašnjosti vekne u potpunosti pečeno.

Izvadite iz rerne i ostavite u kalupu sat vremena. Izvadite iz kalupa i secite na kriške. Ukrasite po želji – šećerom, čokoladom, kremama, pudingom, …

Pročitajte recept za Hleb sa jagodama i bananama.

Recept
Ime Recepta
Hleb od sladoleda
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 18 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo testo je svaršena podloga za razne poslastice, a danas vam donosimo osnovni recept koji ćete vi dorađivati po svojoj želji. Recept