Menu 

Mirovanje u trudnoći nikome ne može lako pasti i ne postoje saveti koji vas na to mogu pripremiti, ali postoje oni koji će vam pomoći da ne klonete duhom i da celu trudnoću „odmirujete“ u dobrom raspoloženju.

Sve žene koje treba da miruju su svesne zašto to rade, ali nije jednostavno ležati nekoliko meseci, biti potpuno ovisan o pomoći drugih ljudi i da vam je jedina ruta koju smete prehodati od kreveta do toaleta i nazad. Bez obzira koliku snagu volje imali, u jednom trenutku će vam biti teško. To će posvedočiti i brojne majke koje su prošle kroz ovu situaciju. Upravo one su sastavile najvažnije savete koje bi mogle pomoći nekim budućim trudnicama da im vreme mirovanja lakše i brže prođe.

1470991174_d60f1df90f_z

Napravite raspored. Pokušajte napraviti raspored kojeg ćete se pridržavati svakog dana. Tačno odredite kada je vreme za obroke, kada je vreme za telefoniranje, surfanje internetom ili gledanje televizora. Ovaj raspored će vašem danu dati određenu strukturu tako da se jednostavno neće stapati jedan u drugi. Isto tako ovo će vam biti motivacija da nađete neke druge aktivnosti koje će vam ubiti dosadu.

Radite nešto rukama. U jednom trenutku će vam gledanje televizije i vreme provedeno na internetu dosaditi i u tom trenutku bi trebalo da se okrenete ručnom radu. Naučite crtati, plesti, kukičati, vesti… Postoji zaista mnogo aktivnosti koje možete raditi samo rukama dok ležite.

Organizujte druženja. Uprkos tome što ne smete ustajati iz kreveta, bez problema se smete družiti sa prijateljima i zato se ne ustručavajte da organzujete druženja uz grickalice, filmove i tračeve, zašto ne. Izolacija je odlična osnova za depresiju i zato ne dozvolite da se i vama to desi.

Ugađajte si. Mirovanje nije vreme da se nešto ustručavate i zakidate sebe. Ugađajte si koliko god je to u vašoj moći. Povremeno se počastite nekim grešnim jelom, gledajte sapunice, čitajte lagane knjige.

2724068618_9a64807d10_z

Prihvatite pomoć i podršku. Mirovanje je i za najsnažnije žene težak životni period i niko ga ne može preživeti sam. Razgovarajte sa vašim lekarom o svim brigama koje vas muče, tražite konkretne odgovore na vaša pitanja. Isto tako važno je da ostanete u kontaktu sa prijateljima i porodicom koji vam nude bezrezervnu podršku. Isto tako možete pronaći forume i povezati se ženama koje prolaze kroz isto podelite iskustva sa njima, razgovarajte o onome što vas najviše muči jer će vas razumeti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar