Menu 

Evo jedne fenomenalne ideje kako da decu rashladite i zabavite u dvorištu ili na balkonu tokom letnjih dana. Organizujte potragu za životinjema u zaleđenom moru.

Ovu više nego zabavnu ideju smo za vas pronašli na Crumbbums blogu i odgovorno tvrdimo da ne postoji dete koje u ovoj potrazi ne bi uživalo.

Potreban materijal:

  • Veći četvrtasti lavor
  • Prehrambene boje (plava, zelena)
  • Plastične igračke (dinosaurusi, domaće životinje, morske životinje)
  • Voda

Mama sa ovog bloga napravila je tri različita sloja potrage. U jednom su se nalazile domaće životinje, u drugom morske, a u trećem dnosaurusi. Vi možete uraditi isto, a možete i osmisliti nešto svoje.

santa1

U lavor sipajte vodu tako da napunite 1/3 lavora, obojite vodu plavom bojom i ubacite morske životinje pa stavite da se zamrzne. Nakon toga, preko sipajte vodu obojenu u zelenkasto, ubacite domaće životinje i ponovno stavite u zamrzivač da se zaledi.

Treći sloj neka bude čista voda sa dinosaurusima, sve stavite u zamrzivač i ostavite da se zamrzne do kraja oko 12 sati.

samta2

Izvadite veliku ledenu santu pred vaše klince, dajte im plastični alat i neka krenu u potreagu za životinjama. Možete im dati i male kantice sa vodom da posipaju santu da se brže topi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar