Menu 

Putovanje sa malom bebom može biti veoma stresno posebno ako idete na neki duži put. Ipak, ako se dobro pripremite, pročitate sve naše savete onada će i prvi let avionom biti nešto bezbolniji.

Kad je u pitanju putovanju sa bebom roditelji treba da obrate pažnju na mnoštvo stvari i sitnica, treba da paze kako na udobnost tako i na sigurnost tokom samog leta. Najvažnije od svega je da se dobro pripremite i u tom slučaju sigurno neće biti nekih većih problema.

6578005759_316b946661_z

Rezervišite sedište i za bebu. Ako razmišljate da bebu celo vreme puta držite u svom krilu onda vam moramo reći da ste prilično hrabri. Let će biti puno udobniji, a samim tim i sigurniji ako rezervišete posebno sedište za bebu tako da na njega možete staviti bebinu sedalicu i da imate dovoljno mesta. Ako beba bude na posebno sedištu onda ćete moći koristiti tacnu ispred sebe. Ako ipak planirate celo vreme držati bebu u krilu, obavezno o tome obavestite vašu avio kompaniju i proverite da li se to uopšte može.

Ponesite autosedalicu. Iako je nošenje autosedalice na aerdrom komplikovano postoje brojne prednosti koje će vam ona obezbediti tokom leta, posebno ako ste rezervisali posebno sedište za bebu. Autosedalica će zaštititi bebu od iznenadnih turbulencija tokom samog leta, a biće udobnije kako vama tako i bebi. Da biste uneli autosedalicu u avion ona mora na sebi imati odgovarajuću etiketu na kojoj piše da se može koristiti u motornim vozilima i avionima. Isto tako pre nego što je ponesete na aerodrom obavezno je izmerite da vidite da li uopšte staje na sedište.

Velika kolica ostavite kod kuće. Ako planirate da ponesete ona velika kabasta kolica koja su sad ultra moderna, razmislite još jednom pre nego što to učinite. Najbolji izbor su jednostavna, lagana kišobran kolica koja se lako sklapaju i mogu se bez problema nositi u jednoj ruci.

Ponesite jednu novu i najdražu igračku. Jedan od najvećih izazova tokom leta će biti kako da zabavite bebu, da ne plače i da ne ometa ostale putnike. Najbolje bi bilo da ponesete neku novu, zabavnu igračku, ali ne zaboravite ni staru omiljenu. Igračke će bebi odvratiti pažnju od zapušenih ušiju zbog pritiska tokom poletanja i ostalih novih i neobičnih situacija. Nemojte pokazivati igračke bebi pre nego što poletite.

2122450672_27816a3957_z

U vašoj priručnoj torbi ponesite sve što vam je potrebno. Većina roditelja ne napušta kuću bez torbe za pelene u kojoj se nalazi mnoštvo sitnica koje će im možda biti potrebne za vreme boravka napolju, let nije izuzetak. Obavezno pripremite flašice sa zamenskim mlekom, ako ne dojite, ponesite kašice, grickalice, vodu, sve ono što bi bebu moglo zasititi, ali i umiriti tokom samog leta. Grickalice su važne jer nikad ne možete znati da li će let biti odložen i koliko ete vremena morati provesti na aerodromu. Ponesite i one najosnovnije stvari poput pelena, gaza, pamučnih pelena, vlažnih maramica, antibakterijskih maramica, siperaka. Isto tako obavezno ponesite zamensku garderobu jer kao što znate bebe se često uprljaju onda kada ne treba.

Ako vaša beba sisa, obavezno je podojite pre samog leta da se umiri i ne ustručavajte se da je dojite ni za vreme puta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar