Menu 

Zdraviji način ishrane i stila života da, ali dijete, smatraju neki, nisu nikako dobra opcija za mršavljenje.

taktika za mršavljenjeOdmah morate znati da postoji značajna razlika između dijete i ishrane. Neki stručnjaci smatraju da samo postepenom promenom ishrane, odbacivanjem brze i “junk” hrane, a navikavanjem na zdravu, uključivanjem fizičke aktivnosti možete doći do idealne figure, zdravog duha i tela.

Loše strane dijeta

Sve je veći broj ljudi koji smatraju da dijete, propisani režimi ishrane nisu ti koji vam na zdrav način pomažu da smršate. Zašto? Utiču loše na vas psihički, ali i fizički. Restrikcije, zabranjena hrana, stvari koje nikada ne smete jesti, glad, brze dijete, čišćenja, pražnjenja, … I druga čudesa.

taktika za mršavljenjeSve to stvara pritisak, a neke osobe postaju opsednute, ne izgledom, nego brojanjem kalorija, vaganjem šta je zdravo, a šta nezdravo i zaborave da uživaju u životu uz samo malo samokontrole kada su u pitanju hrana i lenost.

Dijete su kratkoročne. I one vam često ne mogu pomoći da promenite ishranu i navike, pa se često vratite starom stilu života.

Dijete mogu da vam poprave zdravlje i navike, ali i da ga unište. Prema nekim istraživanjima 80-tak odsto dijeta je bezuspešno – izgubite nešto kilograma i vratite ih brzo, jer se ništa nije iz korena promenilo.

Vežbe, aktivan stil života i samokontrola su jedini načini da oblikujete telo na zdrav način i ostanete fit. Dijete ne mogu da vam oblikuju telo i učine vas jakim, a li vežbe mogu.

Ostaju vam samo 4 ispravne stvari: zdrava ishrana, kardio trening, trening za snagu i mentalni trening.

Pročitajte o zdravom režimu ishrane u tekstu – Mediteranska dijeta i dugovečnost.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar