Menu 

Jedna od najpoznatijih teniserki svijeta Venus Vilijams odlučila je da podijeli sa fanovima svoje tajne dobre linije. Fitnes savjeti ove „majstorice“ svakako mogu biti od koristi.

Kako da ostanete, fit, zdravi, u formi i srećni – na način Venus Vilijams.fitnes savjeti

1. Bježite iz teretane. Ova teniserka nije veliki fan zatvorenih teretana, ona voli posebne vježbe za cijelo tijelo. Ne voli sporu i dosadnu rutinu teretane, pa zato bira uzbudljive, brze, nove vježbe. Savjetuje plivanje i sprint.

2. Sve je u energiji. Prije vježbanja Venus se opskrbi proteinima. Pošto je vegan, koristi proteinske šejkove, grašak, orašaste plodove da bi podigla nivo energije. Kaže da unese 200 kalorija 30 minuta poslije vježbi. Disciplina je na prvom mjestu, a Venus se strogo drži svoje dijete zasnovane na biljkama. Ona savjetuje i da pijete čašu vruće vode sa limunom svako jutro da biste bili hidratizovani i očistili organizam. Ovo su svakako fitnes savjeti, koje bi trebali usvojiti.

3. Kada je u pitanju motivacija, ova teniserka tvrdi da joj je ravan stomak glavni „pokretač“. Zato radi mnogo vježbi za predio stomaka, voli lopte za vježbanje i savjetuje mnogo sklekova.

4. Organizacija. U sportu nema odstupanja i Venus kaže da dobro zna koliko je teško ostati na pravom putu. Ona planira unaprijed, zapisuje, ima svoju tabelu i bilježi rezultate. Kaže da je to tjera da ide naprijed.

5. Motivacija je naravno vrlo važna. Bitno je da se cijelo vrijeme osjećate dobro. Ukoliko uspijete da ostanete na svom fitnes putu osjećaćete se puni samopouzdanja. Nije loše da češće razmišljate o svojim ciljevima i da zamišljate kako će to biti kada ih ostvarite.

Šta kažete? Dobri fitnes savjeti? Šta vas tjera da istrajavate na svom fitnes putu?

(Ukoliko vam treba motivacije, potražite je ovdje)

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Sandra Savic via Facebook

    ljepote

  2. Sanja Dukic via Facebook

    verovatno nije bas rekla ‘vruce’, nego mlake…a to vec znamo i smatramo da je dobro…

Napišite komentar