Menu 

Leto nam pruža toliko zabavnih mogućnost da klincima razbijemo dosadu, a jedna od njih je vodeni krevet na kojem će se klinci zabavljati satima i što je najbolje možete ga napraviti sami.

Na blogu naziva Homemadetoast pronašli smo ovaj fenomenalni tutorijal uz pomoću koga ćete napraviti vodeni krevet na kome će se vaša deca u dvorištu ili na terasi zabavljati satima. Posebno je pogodan sa klince uzrasta između jedne i tri godine, ali sigurni smo da će i oni malo veći klinci da uživaju.

Potreban materijal:

  • Veliki komad najlona
  • Pergament papir
  • Pegla
  • Izolir traka

Uključite peglu na najjače, dasku za peglanje polegnite na pod, a najlon razmotajte. Najbolje bi bilo da sve ovo obavljate na podu neke prostranije sobe, jer će vam prostor biti neophodan.

Presavijte najlon na pola da dobijete željenu veličinu kreveta.

pergament

Pergament papir isecite na dimenzije 60×60 centimetara pa ga presavije po pola. Od ruba gde je papir presavijen izmerite 10-15 centimetara širine pa po celoj dužini nacrtajte liniju. To će vam biti granica do koje ćete prelaziti peglom po pergament papiru.

pegament2

Između dva lista presavijenog papira umetnite preklopljeni najlon, skroz do kraja, a zatim do linije na papiru prelazite vrelom peglom, ali nemojte previše energično da stiskate peglu. Krajevi najlona će se savršeno zalepiti jedan za drugi tako da voda neće moći curiti. Budite oprezni da peglom direktno ne dodirnete najlon.

pergament3

Pre nego sklonite papir sa dela najlona koji ste „zavarili“ ostavite nekoliko minutada se ohladi da se ne bi razvukao. Pomerajte papir i varite ceo najlon, samo na kraju ostavite jedan ćošak nezavaren da biste mogli sipati vodu uz pomoć baštenskog creva.

pergament4

Kad ste ceo najlon zavarili i kad se sve ohladilo vreme je da vaš krevet iznesete napolje i napunite ga vodom. Baštensko crevo stavite u otvor na najlonu i pustite vodu, ali ne prejako i držite rukama da voda ne curi napolje. Kad se krevet napunio, otvor dobro zalepite izolir trakom.

punjenje

punjnje2

Stavite klince na vodeni krevet i gledajte kako uživaju!

vodeni krevet

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar