Menu 

Jeste li se ikad zapitali šta bi to moglo unaprediti vaše praktikovanje joge? Inovatori kažu da je to posebna podloga sa LED svetlima i posebnim senzorima. Otkrivamo kako izgleda joga budućnosti.

Ovu posebnu joga prostirku osmislili su u kompaniji Lunar Europe čije je sedište u Minhenu, a dali su joj ime Tera. U prostirku je ugrađeno mnoštvo LED svetala i posebnih senzora, a postoji mogućnost i skidanja te povezivanja sa aplikacijama koje će vam omogućiti da što lakše pratite svoj napredak.

Kako podloga funkcioniše?

Iako vam se možda čini da je ova podloga namenjena ovisnicima o gedžetima i da od nje nema neke posebne koristi onda se grdno varate. Naime, LED svetla reaguju na informacije koje im šalju senzori pa svetle tako da vam pokazuju gde treba da postavite ruke i noge i takođe upozoravaju ako vežbu odrađujete nepravilno. Na kraju svakog teninga prostirka memoriše sve podatke vezane za odrađenu vežbu a sve u svrhe stvaranja programa vežbi prema vašim mogućnostima i afinitetima.

Ova prostirka je nešto kao da imate svog ličnog instruktora joge u vašem domu.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-woman-doing-ashtanga-yoga-inhale-image30211713

Joga instruktori širom sveta nisu preterano oduševljeni ovim otkrićem jer smatraju da će se na taj način izgubiti smisao joge. “Nikako ne treba zaboraviti da se joga praktikuje da bismo se osećali bolje u svojoj koži. Praktikujemo je da bi se rešili stresa, da povratimo sopstveni mir i opustimo um, a to neće biti lako potsići ukoliko to radimo na tehnološkoj spravi koja prati svaki naš korak, kažu joga instruktori.

Joga ne bi trebalo da se svodi na isključivo pravilno osrađene položaje, to jeste neki krajnji cilj, ali veoma je važno do njega stići po osećaju, vremenom.

Iako je veoma izvesno da će se ova prostirka naći u širokoj potrošnji još uvek se ne zna kad će to tačno biti ni kolika će joj biti cena.

Sve u svemu ova prostirka može biti zaista korisno pomagalo sve dok iz vida ne izgubite razlog zbog koga ste od samog početka počeli praktikovati jogu.

Fotofgrafija: Lunar Europe

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar