Menu 

Ovo je zaista poseban način da obeležite praznične dane, ulepšate ih sebi, svojim klincima i gostima koji će vam možda iznenada zakucati na vrata u želji da dobiju topli čaj i domaći keksić. Napravite kućice od medenjaka koji će poslužiti kao ukras za šolju, ali i i ukusan slatkiš.

Praznični dani treba da budu posebni i svi mi treba da nađemo posebne načine kako da ih našoj deci ucrtamo u pamćenje, a sa ovim jestivim kućicama praznike u detinjstvu nikada neć zaboraviti, verujte nam na reč. Ovu ideju smo pronašli na NotMartha blogu.

Za početak odaberite vaš omiljeni recept za medenjake i rojal kremu, a možete isprobati i neke od naših koje smo pronalazili za vas među kojima su “Praznični kolačići sa đumbirom” i “Napravite jestive snežne pahulje” (za rojal masu).

stranice

Kada ste odabrali omiljeni recept, umesite testo i dok se odmara odštampajte šablone koje možete naći na OVOM linku.

stranice2

Nakon što ste odštampali šablone, na silikonskoj podlozi ili masnom papiru razvaljajte testo i pomoću nožića izrežite testo prema šablonima te delove slažite na pleh za pečenje i stavite sve u zamrzivač na 15 minuta, da se oblici tokom pečenja ne bi previše promenili.

krov

Pecite keksiće u rerni zagrejanoj na 175C, 7-10 minuta samo da porumene. Izvadite ih iz rerne, ostavite da se prohlade pa sklapajte vašu kuću. Stranice lepite pomoću rojal mase, a na kraju celi krov premažite kremom i pospite kristal šećerom da dobije izgled svetlucavog snega.

Ostavite kućice da se dobro zalepe preko noći i sutradan ih možete staviti na šolju tople čokolade.

kućica1

Neodoljivo, zar ne?

Recept
Ime Recepta
Kućice od medenjaka kao jestivi ukrasi za šolje
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 7 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Nekada su se žene razbuđivale i negovale umivanjem prolećnim cvećem. Jutro su dočekivale nasmešene i rumene. Upijte proleće celim telom – napravite kupku od sezonskog cveća. Piši!