Menu 

Koliko koristite “pravu”, prirodnu hranu? Da li je vaš frižider pun industrijske hrane? Pronađite, prave, zdrave zamene, bar za neke namirnice. Već danas.

Znate li da se većina recepata može prilagoditi i da možete za većinu namirnica naći zdraviju, bolju varijantu. Čak budu i ukusniji.

Sa nekoliko običnih zamena već danas možete vaš ručak ili desert bar približiti onome što popularno zovu “prava” hrana. Iako smo mi još uvek malo dalje od zapadnih nezdravih navika, ipak smo pokleknuli pred “brzim” namirnicama, koje, naizgled, obećavaju bolji ukus i brže rešenje i kuhanje.

Međutim, to je rešenje samo “na prvu” bolje ili, u nekim sluačjevima, jeftinije, ali najčešće nije najzdravije.

Kada su u pitanju zamene ne plašite se da eksperimentišete, ali svakom pripremanju pristupite sa dozom logike. Recimo, ako pravite neko italijansko jelo, nećete biljno ulje zameniti kokosovim, već maslinovim, koje će se sigurno savršeno uklopiti.

Sada o zamenama. Margarin zamenite pravim puterom ili kokosovim uljem. Biljno ulje maslinovim ili otopljenim kokosovim. Beli ili smeđi šećer, kokosovim šećerom. Višenamensko brašno zamenite sa brašnom od celovitih zrna, a običnu so morskom solju.

zdrave zemene

By: jules

Umesto dresinga, preliva koje kupujete napravite sami svoje, recimo od maslinovog ulja i belog luka (U tekstovima Maslinovo ulje od belog luka i Napravite čili ulje za 10 minuta potražite recepte za dobre prelive).

Umesto gotovog pilećeg ili goveđeg bujona napravite svoj od kostiju, a povrće iz konzervi zamenite svežim ili zamrznutim. (Uvek je bolja opcija kupovati sveže, sezonsko povrće i voće i zamrzavati ga, nego kupovati konzervisano).

Uz to, trudite se da kupujete organsko meso ili bar meso, jaja i mesne proizvode od lokalnih, proverenih proizvođača, mesnica.

Na koji način se vi borite protiv nezdrave hrane? Koje su vaše zdrave zamene?

Sviđa nam se
Autor
Zdrave zamene za određene namirnice
Datum
Ime
Zamenite nezdrave zdravim namirnicama
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar