Menu 

Ako već neko vreme ne konzumirate gluten onda ste verovatno istražili mnoštvo opcija za bezglutensko brašno, a mi vam danas otkrivamo još četiri zamene, za koje, sigurno niste čuli. Reč je o nešto egzotičnijim namirnicama.

Brašno od tigernuta. Tigernut je nealergeno, blago slatko, korenasto povrće koje raste na Bliskom istoku i u Africi. Sadrži veoma dobru ravnotežu proteina, ugljenih hidrata i masti, a istraživanja su pokazala da može biti veoma važan faktor u lečenju dijabetesa i gojaznosti. Možda na ovo brašno nećete naići u svakoj prodavnici, ali ako ga ugledate obavezno ga isprobajte. Na kraju krajeva uvek ga možete naručiti putem interneta.

5582219542_33b593d52b_z

Brašno od kafe. Ovo brašno se priprema od otpada sušenih plodova kafe i potuno je jedinstveno. Ne samo što se na ovaj način iskorištavaju ostaci već ovo brašno ima visoku nutritivnu vrednost. Veoma je bogato vlaknima, proteinima, gvožđem i naravno umerenom količinom kofeina.

Brašno od banana. Ovo ćete mnogo lakše naći nego prethoda dva jer je njegova upotreba prilično rasprostranjena. Jedan je od najboljih prirodnih prebiotika, podstiče zdravlje celog organizma i gubitak kilograma.

10376888204_053c96782f_z

Brašno od semenki i kožice grožđa. Tokom procesa izrade vina ostane zaista mnogo otpada posebno kožica i semenki i zato su mnogi proizvođači odlučili da ovaj otpad pretvore u brašno, pomalo voćnog ukusa i veoma bogato antioksidantima.

Jeste li već probali neke neobične vrste brašna? Podelite sa nama vaša iskustva.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar