Menu 

U današnje vreme najviše nam nedostaje upravo vremena i većini nas uvek fali bar još jedan sat u danu da pozavršavamo sve što smo zacrtali. To je posebno slučaj sa zaposlenima mamama.

Iako ne možemo vratiti vreme niti produžiti dan, imamo nekoliko saveta za sve zaposlenen mame koji će vam pomoći da uštedite vreme.

Krenimo redom.

Preskočite jutarnje tuširanje. Možda bi za vas kao majku koja ujutro treba da spremi klince za vrtić/školu, pripremi doručak ili pripremi namirnice za ručak bolja opcija bila tuširanje uveče pre spavanja. Za prvu pomoć u kući uvek imajte šampon za suvo pranje koje ćete naneti ujutro pre polaska na posao.

http://www.dreamstime.com/stock-images-working-mom-bringing-her-kids-to-daycare-image4301854

Doručkujte “s nogu”. Preskakanje doručka nikako nije opcija, ali priprema doručka može oduzeti dragoceno vreme. Veče ranije napravite zobenu kašu u teglici, ili nedeljom napravite proteinske pločice za celu nedelju, tako da imate zdrav doručak, a nećete gubiti vreme na pripremu.

Ako ipak niste za zobenu kašu ili pločice napravite zdravi smoothie. Veče ranije u blender ubacite sve sastojke, osim onih kvarljivih (mleko, jogurt) i ujutro samo uključite blender te na brzinu popijte.

Dragocena plejlista. Na svom telefon ili iPodu napravite plejlistu omiljenih pesama koja traje tačno onoliko koliko imate vremena da se ujutro spremite. Pored toga što će vam razveseliti jutro upozoriće vas da je vreme da krenete.

Napravite red u kupatilu. Koliko vremena ujutro izgubite tražeći sjajilo za usne ili maskaru u prepunom neseseru? Poslažite na lavabo ili veš mašinu onu najosnovniju šminku koju koristite svakog dana i neka vam bude na dohvat ruke. Ne biste verovali koliko vremena to može da uštedi.

Planiranje obroka. Kad je u pitanju kuvanje ručka i kupovina namirnica, organizacija je od velike važnosti. Vikendom možete sastaviti listu obroka za celu radnu nedelju, napravite raspored svih obroka uključujući užine za klince. Obavite kupovinu i rasporedite namirnice po danima.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-kid-mom-washing-hands-image38037278

Zaboravite multitasking. Multitasking na poslu je definitivno precenjen jer vam otežava da se fokusirate. Ako imate više stvari za obaviti možda bi bilo bolje da ih odrađujete u segmentima, a ne u isto vreme.

Vreme za vežbanje. Ako nikako ne stižete odvojiti vreme za teretanu, uvek u torbi nosite opremu za vežbanje pa ukradite pola sata po povratku sa posla. S druge strane uvek možete pešačiti na posao i s posla i na taj način odraditi dnevnu rutinu vežbanja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar