Menu 

Ukoliko ste podložni čestim prehladama, koje mogu da stignu na vašu adresu i leti, krajnje je vreme da ojačate svoj imunitet. Ovaj čaj će vam u tome pomoći i možete ga sami napraviti.

bolji imunitetKoren biljke astragalus se koristi u tardicionalnoj kineskoj medicini vekovima kao lek, kojim se odupirete svim bolestima. U kombinaciju čajeva, uvrstićete i đumbir, snažni “vitez” u odbrani vašeg organizma od raznih štetnih uticaja, a med od matičnjaka deluje antivirusno i daje vašem napitku divan ukus.

Iako ove biljke imaju dugu istoriju i nisu pronađeni nikakvi neželjeni efekti, poželjno je uvek da se konsultujete sa lekarom, koji ima vaš karton i istoriju bolesti.

Ovi sastojci su dovoljni za 1 litru čaja. Upotrebljavajte suhe biljke, ali ukoliko imate sveže nije problem da i njih koristite. Pijete dve šolje ovog čaja na dan.bolji imunitet

Da biste napravili čaj za bolji imunitet potrebno vam je: 2 kašike sušenog korena astragalusa, 1 kašika sušenog đumbira (naseckanog), 1/8 kašičice sušene korice limuna i 1 kašika meda od matičnjaka.

Krčkajte astragalus, đumbir i koricu limuna na laganoj vatri u nešto više od jedne litre vode, 20-tak minuta, poklopljene. Isključite šporet, dodajte med od matičnjaka, poklopite ponovo i natapajte još 20 minuta. Procedite i pijte toplo. Možete ga držati u frižideru 24 časa. Kada ga budete koristili ponovo, samo ga zagrejete.

Pročitajte i kako da ojačate imunitet propolisom u tekstu Propolis – prirodni antibiotik.

Piši!
Širi dalje!
10 komentara
 1. Venera Damevska Gjorgioska

  i doma varete sekoj den Origanum vulgare chaj i dishete slobodno i nema grip dobro zdravje na site

 2. Vera Karanovic Cigoja

  Zdrava diomaca hrana je najbolja

 3. Slava Petrovic

  Kako se sprema.

 4. Slavica Volarev

  Komplikovano.Limun,med i čaša mlake vode-sve pomešano.

 5. Gordana Vuk

  imunal

 6. Gordana Vuk

  imunal

 7. Daca Danica Sencanski

  ova kompozicija je za neki miran zivot, moj ne sigurno.

 8. Daca Danica Sencanski

  ova kompozicija je za neki miran zivot, moj ne sigurno.

 9. Nada Sretenovic

  Mislite sumadijski caj :-)

 10. Ferenc Nadj

  uvek sam za jedan dobar caj

Napišite komentar