Menu 

Budite iskreni i priznajte, verujete li ženama koje kažu da nikada nisu držale dijetu, a nemaju ni gram viška? Iako zvuči krajnje neverovatno i to je moguće postići. Otkrivamo vam savete vitkih žena koje zaista nisu nikada držale dijetu.

Sve smo mi pomalo ljuborne kad vidimo neku mršavicu koja bez ikakvog ustručavanja uživa u sladoledu ili velikoj porciji špageta i molimo da nam otkrije svoju tajnu. I vi možete postići isto ako budete primenili neke od saveta koje ćemo vam danas otkriti.

3325145626_22978764a8_z

Častite se samo za posebne prilike. Veoma je važno da budete mudri pri odabiru poslastica i naravno koliko često ćete se počastiti. Parče torte za rođendan ili sladoled jednom nedeljno je sasvim u redu, ali nemojte preterivati.

Pričajte za večerom. Možda su vas učili da nije pristojno pričati za vreme jela, ali ova navika će vam pomoći da tokom večere jedete manje, posebno ako ste izašli u restoran sa društvom i ne znate koliko kalorija ima u vašem tanjiru. Što više budete ćaskali to ćete manje pojesti – verujte nam na reč.

Ne kupujte dijetalnu hranu. Namirnice koje su niskokalorične ili ne sadrže masti u teoriji zvuče kao savršen izbor, ali problem je u tome što su one uglavnom visoko prerađene i sadrže veliku količinu ugljenih hidrata. Proizvođači obično žele nadomestiti izgubljeni ukus šećerom, solju i drugim nezdravim aditivima.

Ne postoji loša hrana. Nemojte dozvoliti da budete željni nečega, povremeno si priuštite kockicu omiljene čokolade, jer to je mnogo bolja opcija nego da žudite danima, na kraju popustite i pojedete čitavu tablu.

Odmarajte. Manjak sna utiče na hormone koji kasnije utiču na debljanje teraju nas da žudimo za nezdravom hranom. Upravo iz tog razloga veoma je važno da dobro spavate i redovno odmarate. Pazite da ne ostajete uveče kasno ako znate da ćete ujutro rano ustati i pokušajte na spavanje ići svako veče u isto vreme.

Izborite se sa osećajem krivice. Čak i ako znate da ste pogrešili i da nikako nije trebalo da pojedete taj hamburger, oprostite sebi i nastavite dalje. Obećajte da se više neće ponoviti i to je to. Osećaj krivice vam neće doneti ništa dobro.

2557738266_d28fb0acb5_z

Izbegavajte dijetalne napitke. Mnogo je bolja opcija da pomalo pijete obične napitke nego one dijetalne koji su uglavnom puni šećera.

Eksperimentišite u kuhinji. Zdrava hrana ne može biti dsadna posebno ako ste spretni i spremni da eksperimentišete sa novim namirnicama. Isprobavajte nove začine i nove tehnike kuvanja, sigurni smo da ćete uživati u celom procesu kao i u konzumaciji.

Ne brojite kalorije. Ogromna je razlika između hiljadu kalorija koje dolaze iz brze hrane i hiljadu kalorija iz zdrave, celovite hrane. Brojanje kalorija nikako nije dobra navika jer može da zavara da unesete željeni broj kalorija, ali iz hrane veoma loše nutritivne vrednosti što svakako nije dobro. Jedite sve grupe hrane, neka se na tanjiru nađu i proteini i ugljeni hidrati, ali neka najviše ima povrća.

Pametno koristite šećer.  Šećer jednostavno nije dobar za vaše zdravlje ni za vašu liniju i to neka vam uvek bude na pameti. Ako unosite puno šećera telo ga skladišti baš kao masne naslage. To nikako ne znači da u potpunosti treba da izbacite šećer već da unosite onoliko koliko vaše teo može da podnese. Obratite pažnju kako se osećate nakon što pojedete previše keksa ili tri kugle sladoleda i sami sebi odredite granicu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar