Menu 

Pročitajte kako da napravite zanimljivu pernicu, koju će vaši školarci obožavati, a njihovi drugari tražiti kopiju.

Ovo je jedinstven poklon za mališane, jednostavno ga je napraviti, a baš je zbavan, jer ko ne voli pernicu koja jede olovke?

Ashley sa bloga Makeit-Loveit je napravila ovu pernicu za školu za svoje klince, a sledeći njena uputstva to možete uraditi i vi.

pernicu za školu

Najbolje je da iskoristite neku svoju staru torbu od lažne kože (mada možete i kupiti taj materijal u više različitih boja). Pripremite i jedan rajsferšlus, dugmiće i komadiće neke tkanine i malo filca.

Prvo na papiru nacrtajte dva ovalna oblika, pa uz pmoć njih obeležite na lažnoj koži oblik i onda se bacite na rezanje. Nacrtajte liniju na jednom ovalnom obliku na kojem će biti otvor za rajsferšlus. (Pazite samo da je u skladu sa dužinom rajsferšlusa). Izrežite otvor i prišijte rajsferšlus.

Prišijte komadiće filca i dugmiće kao oči. Možete prišiti i neku mašnicu ili druge ukrase, koji bi trebali predstavljati kosu. Na vama je kako ćete ukrasiti pernicu. Opcija je mnogo.

Kada završite ukrašavanje spojite dva ovalna komada lažne kože i ušijte ih iz pomoć mašine za šivenje. Vaša pernica je spremna. I ko može reći da neće biti najzanimljivija u razredu vaših mališana?

Pročitajte još jedan zanimljiv tutorijal – Vrećica za ručak – napravite sami.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Matea

    Fora je…….Možete pokušati!!!

Napišite komentar