Menu 

Kada sam prvi put vidio ovaj recept ili bolje da ga kažem savjet kako napraviti brzi, jednostavni a opet zdravi sladoled bio sam skeptičan hoće li me zavarati da se radi o pravom sladoledu.

Ali kako volim banane, a uz to sam i veliki ljubitelj i konzument sladoleda, mogu kao samoprozvani stručnjak na tu temu slobodno reći da je rezultat bolji od onoga što vam nudi lokalna slastičarnica.

Ne vjerujete mi? Probajte!

Ako vam se svidi rezultat uvijek možete imati nekoliko banana zamrznutih i spremnih da posluže kada vas ulovi želja za sladoledom.

Sastojci:

1.Banane

Priprema

Eh kad bi sve fino bilo ovako jednostavno za napraviti.

Za mjeru si uzmite jednu bananu normalne veličine. Od nje bi vam trebale ispasti dvije kuglice sladoleda normalne veličine.

Ovisno o broju ljudi koje mislite počastiti s ovim desertom ogulite dovoljan broj banana te ih zamrznite u zaleđivaču. Zamrzavanje preko noći će biti dovoljno dugo da se banane smrznu.

Kada želite poslužiti sladoled izvadite zamrznute banane i blenderom ili štapnim mikserom kojem vjerujete obrađujte banane sve dok ne postanu kremasti sladoled. Ukrasite po želji i poslužite gostima koji nestrpljivo očekuju osvježenje.

Nekoliko napomena: Sladoled treba poslužiti i pojesti odmah. Ako ga ostavite da stoji u hladnjaku brzo će se otopiti i potamniti.

Probao sam koristiti blender i štapni mikser kod ovog recepta. I premda i jedan i drugi rade dobro svoj posao brže i lakše mi je bilo dobiti sladoled pomoću štapnog miksera.

I za kraj rezultat bi bio mnogo ljepše prezentiran da nisam zaboravio nabaviti žlicu za slaganje kuglica sladoleda.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar