Menu 

Ostala nam je samo jedna nedelja pred početak nove školske godine koja u većini slučajeva znači frku, strku, kupovinu i tanje novčanike. Pročitajte nekoliko našh saveta kako da smanjite troškove.

Pored knjiga i pribora koje treba da kupimo svojim školarcima tu je još mnogo sitnica koje nikako nisu jeftine. U današnje vreme je veoma čest slučaj da roditelji dižu pozajmice i male kredite ne bi li svoje klince pripremili za školu. Primenite nekoliko naših saveta za bezbolniji početak škole.

Pre nego krenete u šoping centar sa vašom decom, obavezno proverite šta sve dete ima i šta može da iskoristi i za novi razred. U ovu kategoriju spada garderoba i školski pribor. Odredite budžet kojeg ćete se pridržavati, recite detetu (ako je veće) da samo odredi šta će kupiti, šta ono misli da mu je najneophodnije, bez da se prelazi cifra koja je određena budžetom.

Kad su u pitanju školski pribor i potrepštine, deci kupujte samo ono što im je neophodno. Ne bacajte pare na novu pernicu ili torbu ako su prošlogodišnje u sasvim dobrom stanju. Ako su flomasteri, bojice, tempere, gumice neistrošene i sasvim dobro rade, nema potrebe za kupovinom novih, ma koliko se vaš mališan bunio.

Od knjiga kupite samo ono što su nastavnici/učitelji tražili. Ne padajte na ponude raznoraznih izdavača koji nude vežbanke i zbirke zadataka koje škola ne zahteva, a uglavnom nisu ni malo jeftine. Na kraju krajeva, ne možete unapred znati da li će vaše dete jednako savladavati gradivo iz drugog i trećeg razreda. Pričekajte da vidite kako će ići pa tek u toku školske godine kupujte dodatne radne listove i vežbanke.

Najvažnije od svega jeste da ne paničite i od početka školske godine pravite bauka. Sedite i razgovarajte sa svojom decom, objasnite im zašto je dobro da ponovno upotrebimo stare stvari koje su još uvek u jako dobrom stanju i objasnite im da te novce možete iskoristiti za neke puno potrebnije i važnije stvari.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar