Menu 

Sa ovim malim trikovima koje vam danas donosimo moći ćete uživati u vašem buketu cveća i do nedelju dana.

Buket stavite u prostranu vazu, da cveću ne bi bilo pretesno, da se ne bi polomile stabljike ili lišće. Neka vam u vodi budu samo stabljike, pazite da se lišće i latice ne kvase.

Vodu menjajte svakodnevno i pomalo skraćujte stabljike pod uglom, nikako ne ravno i držite  buket dalje od direktnog izvora sunčeve svetlosti i topline.

Treći dan skinite svo suvo lišće i latice i prebacite buket u malo manju vazu koja će bolje pristajati.

Vaya sa cvecem

Nakon petog dana kad se cveće otvorilo i procvetalo, ponovo skinite sve suve latice, lišće i grančice i prebacite cveće u još manju vazu. Sad je buket dosta kraći i manji zbog svakodnevnog skraćivanja stabljika.

Nakon cele nedelje, ako vam je ostao samo jedan cvet koji nije uvenuo, odrežite mu stabljiku i stavite ga u šolju za čaj napunjenu vodom da pluta kao divan ukras.

 

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Dragica

    Tulipane mozete odrzati i do 7 dana ako im ostranite donje listove, koso zasjecete (skratite) stabljike i stavite u prostranu vazu u kojoj nema puno vode (3 do 4 cm visine). Ukoliko, u vazu, stavite mnogo vode onda stabljika tulipana nastavi rasti i cvijet se brze otvara tako da tulipan pocne da visi preko rubova.
    Ja na ovaj nacin odrzim tulipane i do 7 dana i nemam potrebu da ih svakodnevno njegujem.

Napišite komentar