Menu 

Gorka ili epsom so je veoma zdrava i može se koristiti na mnogo različitih načina. Veoma je bogata magnezijumom i zato je čim pre nabavite.

Wellnessmama nam je otkrila kako to ona koristi gorku so u svom domaćinstvu, a sigurni smo da ćete i vi mnoge od ovih ideja i saveta probati i da će vam dobro doći.

dreamstime_s_17273585

1. Da biste vašu opuštajuću kupku obogatili magnezijumom, u toplu vodu stavite šolju gorke soli i namačite se 20-ak minuta.

2. Ako vam se iverak zabio u prst, lakše ćete ga izvući ukoliko prst namočite u vodu u koju ste stavili gorku so.

3. Pomoću pilinga napravljenog od gorke soli možete omekšati kožu na ispucalim petama.

4. Da bi vam povrće bolje uspevalo u vašoj bašti zemlju pomešajte sa gorkom soli. Ovaj savet je posebno delotvoran kod uzgoja paradajza.

5. Prstohvat ove soli možete dodati u vaše standardno sredstvo za čišćenje lica za još bolji efekat.

6. Pomešajte jednake delove gorke soli i tečnog sapuna i ako tom mešavinom budete ribali pločice i fuge, vratićete im stari sjaj.

7. Ako imate bolove u mišićima napravite toplu kupku u koju ćete dodati dve šolje gorke soli.

8. Kućne biljke zalivajte vodom u koju ste dodali nekoliko kašika gorke soli.

9. Da bi deca bolje spavala u večernju kupku im stavite malo epsom soli.

10. Kao olakšanje za povremenu opstipaciju rastvorite kašiku gorke soli u vodi. Ali, pre upotrebe se posavetujte sa lekarom.

11. Kašiku gorke soli rastopite u pola čaše vode, pa tom mešavinom prskajte mesta na koži koja vas svrbe ili na ujede insekata. Na isti ovaj način možete lečiti blaže opekotine od sunca.

Gorka so je od velikog značaja za rast biljaka i pripremu zemljišta, a više o tome pročitajte u članku “Gorka so u vrtlarstvu – za zdravije biljke”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar